De lang verwachte Hyundai Staria Lounge Camper komt eraan

Hyundai Staria Lounge Camper

De lang verwachte Hyundai Staria Lounge Camper komt eraan

De Hyundai Staria bestelwagen maakte al meer dan een jaar geleden zijn debuut. Dankzij zijn futuristische uiterlijk lijkt hij nog altijd meer op een gloednieuwe conceptauto dan op een echte auto.

Toch is de Hyundai Staria al wereldwijd bij de dealers verkrijgbaar. Hij trok bij zijn debuut ook de nodige aandacht van liefhebbers van kampeerbusjes. Die worden straks op hun wenken bediend. Na diverse passagiers-, bedrijfs- en schoolbusvarianten lanceerde Hyundai in Zuid-Korea nu ook de Staria Lounge Camper.

Helaas is de Hyundai Staria Lounge Camper, die verkrijgbaar zal zijn met vier of elf zitplaatsen, vooralsnog alleen in Zuid-Korea te koop. Maar als hij straks wereldwijd wordt aangeboden, zou het wel eens een geduchte concurrent kunnen worden van de VW Transporter California en de Mercedes-Benz V-Klasse Marco Polo. Deze marktleiders hebben de laatste tijd sowieso steeds meer te duchten van de concurrentie, nu veel camperbouwers dit segment ook hebben ontdekt.

Aerodynamisch

De Hyundai Staria Lounge Camper kan worden omgetoverd van familiebusje tot luxe kampeerbusje door middel van het uitklappen van het hefdak en het ombouwen van de achterbank. De Staria Lounge Camper is gebaseerd op de hoogste uitvoering van het Staria-gamma. Visueel onderscheidt hij zich van zijn broers en zussen dankzij het gestroomlijnde hefdak en de luifel. Dankzij die extra zaken bedraagt de totale hoogte 2.095 mm, wat betekent dat het behoorlijk spannend wordt als je hiermee een parkeergarage in wilt rijden.

Indeling

Uiteraard heeft hij alle technische en luxueuze functies die je van een modern kampeerbusje mag verwachten. In Europa zal men voornamelijk voor de vierpersoons versie kiezen. Deze heeft zoals gebruikelijk twee slaapplaatsen in het hefdak en twee slaapplaatsen op de tot bed om te bouwen achterstoelen. De cabine is aan de linkerzijde voorzien van een klein keukenblok met een koelkast van 36 liter, een gootsteen, een watertank van 70 liter, een afvaltank van 40 liter, een klaptafel en opbergvakken voor bestek en keukengerei. Buiten is de Staria Lounge Camper standaard uitgerust met een inklapbare luifel met geïntegreerde LED-lichtbalk, een schuiftafel, twee inklapbare stoelen en een externe elektriciteitsaansluiting.

Aandrijving

De Hyundai Staria Lounge Camper wordt aangedreven door de bekende 2,2-liter turbodieselmotor die een vermogen van 130 kW en een koppel van 430 Nm levert. Deze drijft de voorwielen aan via een 8-traps automatische versnellingsbak. Hij wordt in Zuid-Korea tegen meerprijs ook met vierwielaandrijving aangeboden. De standaarduitvoering van de Hyundai Staria Lounge Camper is daar overigens al verkrijgbaar vanaf ongeveer 37.000 euro. De prijs zal in Nederland vanwege de BPM en dergelijke aanzienlijk hoger liggen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel