De Lusail caravan moet de ultieme luxe op wielen bieden

Lusail caravan

De Lusail caravan moet de ultieme luxe op wielen bieden

Bij kamperen zien we enerzijds een trend naar avontuur, en anderzijds ook een wending richting luxe, die uiteraard wordt ingegeven door de groeiende populariteit van glamping.

Mensen die van een uiterst luxueuze caravan houden worden op hun wenken bediend met de Lusail Caravan, een waar symbool van elegantie en comfort op wielen. Hoewel hij nu pas overal in het nieuws komt, is deze caravan ontworpen om voor het WK voetbal, om gasten op het strand te laten verblijven in de plaats Lusail, dat in Qatar ligt.

Een blikvanger van formaat

De Lusail caravan is niet zomaar een caravan. Het is zeer geslaagde combinatie van luxe en comfort, verpakt in een stijlvolle en elegante vormgeving. De caravan onderscheidt zich door zijn strakke lijnen en oog voor detail, die doen denken aan de meest luxueuze woningen.

Maar ook het formaat van de caravan maakt indruk. De caravan is ongeveer 8 meter lang en 3,60 meter breed. Niet bepaald iets om mee door Europa te gaan rijden. Het is niet alleen het uiterlijk en het formaat dat indruk maakt. Het interieur van de Lusail caravan is gemaakt van uiterst hoogwaardige materialen, waaronder hout, marmer en leer, die op een ambachtelijke manier zijn samengebracht om een luxueuze en toch gezellige sfeer te creëren.

Alle comfort en luxe die je maar kunt bedenken

Binnen in de Lusail caravan wacht een wereld van comfort. De keuken is uitgerust met alle benodigde apparatuur, terwijl de woonkamer een ruime L-vormige bank en een flatscreen-tv biedt. De slaapkamer is ruim en voorzien van een hoogwaardig matras, terwijl de badkamer uiterst stijlvol is en voorzien van alle comfort, en afhankelijk van de indeling zelfs een compleet ligbad kan bevatten.

Bovendien schijnt er naast verschillende indelingen ook keus te zijn uit verschillende interieurstijlen. De hier afgebeelde versie is vrij modern, maar er circuleren ook foto’s van een klassieker interieur, met een geheel afwijkende indeling. Omdat de afmetingen van de ramen daarvan totaal niet overeenstemmen met de ramen op de exterieurfoto’s – die ook al niet erg consequent zijn – laten we die maar even achterwege.

Daarnaast is de Lusail caravan ook een toonbeeld van geavanceerde technologie. De caravan is uitgerust met hoogwaardige audio- en videosystemen, LED-verlichting en een nauwkeurig regelbaar klimaatsysteem. Daarnaast is de caravan voorzien van veiligheidskenmerken die hem betrouwbaar maken voor elke reis. Het remsysteem, de ophanging en de stalen structuur zorgen voor een stabiele en veilige rit, zelfs op ruwe wegen. Maar, zoals gezegd, het formaat leent zich niet bepaald voor een ritje op de Europese wegen.

Nog redelijk betaalbaar

Ondanks zijn luxueuze uitstraling en hoogwaardige kenmerken, zou de Lusail caravan nog verrassend redelijk geprijsd zijn. Met een prijskaartje van rond de 50.000 euro is hij nog best redelijk betaalbaar voor diegenen die op zoek zijn naar een uitermate luxe reiservaring en het comfort van thuis niet willen missen. Het is overigens nog maar een studie, deze caravan heeft voor zover wij weten nooit op het strand in Qatar gestaan. Daar zijn overigens wel heel exclusieve stacaravans en chalets te huur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel