De nieuwe Hymermobil ML-I op de CMT Stuttgart

Hymermobil ML-I integraal camper

ML-I: Compacte integraal camper op basis van Mercedes Sprinter

BAD WALDSEE – Op de CMT in Stuttgart wordt de nieuwe Hymermobil ML-I voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Het betreft een relatief compacte integraal camper op basis van de Mercedes Sprinter.

Hymer gaat er prat op dat de camper een omvangrijk veiligheidspakket en een riante standaarduitrusting heeft en een ook hoge mate aan comfort kent. In ieder geval is de nieuwe Hymermobil ML-I een stijlvolle camper, en een verdere ontwikkeling van de ML-T halfintegraal camper. Ook de ML-I wordt uiteraard volgens het ‘Leichtbaukonzept’ van Hymer gebouwd.

Vooralsnog worden er 2 indelingen aangeboden. De ML-I 560 heeft achterin een breed, dwars geplaatst tweepersoons bed, de ML-I 580 beschikt over 2 comfortabele éénpersoons bedden. Beide modellen zijn 6,99 meter lang, beschikken over een flinke garage en zijn wat betreft de motorisering leverbaar in 3 varianten.

Standaard beschikt de Hymermobil ML-I over een veiligheidsonderstel met extra stabilisatoren bij de achteras en extra veren bij de voorassen, welke voor nog meer veiligheid en een verhoogd rijcomfort moeten zorgen. Samen met de 7-traps automatische versnellingsbak zorgt dat voor aangenaam reizen.

Ook de standaard veiligheidsuitrusting mag er wezen, met onder meer airbags voor bestuurder en bijrijder, ABS, ASR, dagrijverlichting, aanrijdingsassistent en een adaptief ESP.

De bodem van de woonruimte loopt geheel vlak vanaf cabine tot achterzijde. De hoogwaardige koudschuimmatrassen bieden een aangenaam slaapcomfort. In de keuken vinden we een 142 liter grote Smart-Tower koelkast. Door de gepatenteerde en PUAL opbouw is de ML-I goed geïsoleerd en ook goed geschikt om ’s winters mee op pad te gaan. Bovendien zijn ook de watertank en afvalwatertank geïsoleerd en kan de camper worden geleverd met een Alde vloeistofverwarming met vloerverwarming.

Like dit artikel
Tweet dit artikel