De nieuwste trends en bestemmingen op Reise + Camping 2024 in Essen

De nieuwste trends en bestemmingen op Reise + Camping 2024 in Essen

Reise + Camping 2024 in Essen

Van 28 februari tot en met 3 maart 2024 vindt in Messe Essen de beurs Reise + Camping plaats. Met meer dan 800 exposanten op een oppervlakte van 120.000 m² is dit de grootste kampeerbeurs van Europa. Ook dit jaar staat de beurs onder anderen in het teken van de nieuwste trends en bestemmingen in de reis- en kampeerwereld.

Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of net begint met je eerste kampeeravontuur, Reise + Camping heeft voor ieder wat wils. Je kunt er de nieuwste trends op het gebied van campers, caravans, vouwwagens en tenten ontdekken. Maar je kunt op deze beurs ook laten inspireren door de prachtige bestemmingen die worden gepresenteerd en op zoek gaan naar de perfecte bestemming of camping voor jouw volgende vakantie.

Duurzaam kamperen

Een van de belangrijkste trends is duurzaam kamperen. Steeds meer kampeerders kiezen voor campers en caravans die op zonne-energie werken of die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.

Compacte vouwwagens

Een andere trend die we tegenkomen op Reise + Camping, zijn compacte vouwwagens. Deze vouwwagens zijn makkelijk mee te nemen en op te zetten. Ze bieden wel ruimte om te zitten, slapen en koken. Ideaal dus voor weekendjes weg of korte vakanties.

Elektrische campers

Ook elektrische campers beginnen steeds populairder te worden. Deze campers zijn milieuvriendelijker dan campers met een verbrandingsmotor, en ze maken minder lawaai. Op Reise + Camping zijn er verschillende elektrische campers te zien, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen.

Off-road caravans

Een ander trend waar aandacht aan wordt besteed, zijn de off-road caravans en camping trailers. Deze zijn speciaal ontworpen voor kampeerliefhebbers die graag van de gebaande paden afwijken. Ze hebben vaak terreinbanden, een hogere bodemvrijheid en een stevig onderstel.

Partnerregio Mecklenburg-Vorpommern

Dit jaar is Mecklenburg-Vorpommern de partnerregio van Reise + Camping. Deze Duitse deelstaat ligt in het noordoosten van het land, aan de Oostzee en kenmerkt zich door prachtig natuurschoon, mooie meren en gezellige steden. Mecklenburg-Vorpommern is ook een populaire watersportbestemming. Op de beurs kunnen bezoekers meer te weten komen over de campings, bezienswaardigheden en watersportmogelijkheden in deze regio.

Vanlife Area en andere aandachtsgebieden

Naast de vele exposanten kent Reise & Camping ook verschillende speciale aandachtsgebieden, zoals de Vanlife Area die fors is uitgebreid met meer dan 60 exposanten, en het Reise & Camping Forum. In de Vanlife Area staan allerlei bestelwagens en campers opgesteld die omgebouwd zijn tot een ware “thuis-op-wielen”. Op het Reise & Camping Forum tref je inspiratie en tips opdoen op het gebied van kampeerbestemmingen.

Praktische informatie

Reise + Camping is van 28 februari tot en met 3 maart 2024 geopend van 10.00 tot 18.00 uur, en vindt plaats in de Messe Essen. Dat is iets meer dan een uur rijden vanaf de grensovergangen bij Arnhem en Venlo. Tickets zijn uiteraard te koop via de website van de beurs. De entreeprijs voor volwassenen is € 16,- en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar € 9,-. Op de website reise-camping.de vind je alle benodigde informatie.

 

Foto: Schuchrat Kurbanov/Messe Essen

Like dit artikel
Tweet dit artikel