De NKC Camperdriving Experience moet de rijvaardigheid van camperaars verbeteren

NKC Camperdriving Experience

De NKC Camperdriving Experience moet de rijvaardigheid van camperaars verbeteren

De NKC, Europa’s grootste kampeerautoclub, organiseert op 30 oktober de Camperdriving Experience. Hiermee wil men een bijdrage leveren aan het verbeteren van de rijvaardigheid van camperaars.

Met de Camperdriving Experience richt de NKC zich elke camperaar, of die nog moet beginnen of al heel wat reizen met de camper achter de rug heeft. Niet alleen de personen die de campers doorgaans besturen maar ook de bijrijders kunnen aan dit evenement meedoen.

Het doel is om een leerzame ervaring te realiseren waarbij camperaars diverse niet-alledaagse situaties voorgeschoteld krijgen. Aan de hand hiervan kunnen camperaars leren om ook onder moeilijke, stressvolle situaties de juiste handelingen met de camper te doen. Dit kan een flinke bijdrage aan de rijvaardigheid leveren.

Oefeningen om camperrijvaardigheid te verbeteren

De Camperdriving Experience wordt gehouden op een uitgezet parcours op het speciale terrein van Prodrive in Lelystad. De camperaars doen de oefeningen met hun eigen camper. De oefeningen zijn in vier onderdelen verdeeld, zoals het op- en afrijden op een gladde helling en voor- en achteruit manoeuvreren. Hierdoor leren camperaars om hun camper ook onder moeilijke omstandigheden goed te beheersen. Elk onderdeel wordt door deskundige rijvaardigheidstrainers op een veilige en aangename wijze begeleid.

Ook gaan de campers op de weegbrug en wordt er van alles verteld de bandenspanning en profieldikte.

Naast bovengenoemde vaardigheidsoefeningen kunnen de deelnemers ook diverse interactieve presentaties en workshops bijwonen:

Presentaties

  • ‘Veilig camperrijden’ (plenair)
  • ‘Banden’
  • ‘Onder de motorkap’
  • ‘Goed voorbereid op reis’

Workshops

  • ‘TravelFIT in de camper’
  • ‘Instabiliteit camper’
  • ‘Ophogen gewicht camper’

De eerste presentatie is plenair. De deelnemers (en eventuele partners) kunnen ter plaatse beslissen aan welke andere andere presentaties en workshops ze deel willen deelnemen. Vanwege de coronapandemie zijn er extra voorwaarden van toepassing om aan dit evenement deel te kunnen nemen. Deze staan onder ‘Bijzonderheden’ op de speciale pagina op de website van de NKC.

Like dit artikel
Tweet dit artikel