De Nomad is de nieuwste variant van de elektrische Tonke EQV buscamper

elektrische Tonke EQV Nomad buscamper

De Nomad is de nieuwste variant van de elektrische Tonke EQV buscamper

Er is een nieuwe ‘Nomad’ variant ontwikkeld van de elektrische Tonke EQV buscamper. Deze innovatieve buscamper, gebouwd op basis van de elektrische Mercedes Benz EQV 300 personenbus, moet het comfort van een luxe personenwagen met de gebruiksmogelijkheden van een buscamper combineren.

De nieuwe Nomad-variant is qua gebruiksmogelijkheden een combinatie van de EQV Adventure en de EQV Touring. Koken doe je in de EQV Nomad, zoals bij de EQV Adventure wel het geval is, niet langer aan de achterzijde, maar binnen en naar keuze via de zijdeur ook buiten. Tonke wist dat te realiseren zonder aan slaap- en zitruimte in te boeten.

Kampeerauto van het Jaar

Dat de toekomst van camperen best wel eens elektrisch kan zijn, is wel duidelijk door het feit dat de Tonke EQV door het Nederlandse publiek is verkozen tot Kampeerauto van het Jaar 2023. Met een royale én reële range van 360 km, vijf ruime zitplaatsen en slaapruimte voor twee dient de Tonke EQV niet alleen als kampeerauto maar ook als dagelijkse auto of rijdend kantoor.

Tonke EQV Nomad

De Tonke EQV Nomad onderscheidt zich door een nieuwe, innovatieve indeling en veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Tonke heeft een nieuw, ingenieus keukenblok ontwikkeld, dat achter de bestuurdersstoel is geplaatst. Dit kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Standaard uitgerust met een tweepits inductiekookplaat, kan de keuken eenvoudig naar buiten worden geschoven en dienen als tafel of werkblad. De mogelijkheid om permanent 230V beschikbaar te hebben, biedt de gebruikers de vrijheid om off-the-grid met inductie te koken.

De elektrische buscamper biedt ook een groot, uitneembaar ladesysteem aan de achterzijde van het voertuig. Hierin kan de uitrusting georganiseerd worden opgeborgen, en de ruime compressor koelkast (31 liter) kan hier worden geplaatst. Dit alles zonder concessies te doen aan de slaapgelegenheid; de 3-persoonsachterbank kan worden uitgeschoven tot een riant bed van 145 x 203 cm. Wie voor het optionele hefdak kiest, kan zelfs over 4 slaapplaatsen beschikken.

Breder publiek

Tonke wil met de EQV Nomad een nog breder publiek aanspreken, van de avontuurlijke reiziger tot de milieubewuste consument. De mogelijkheid om elektrisch te koken zonder afhankelijk te zijn van externe stroombronnen, maakt de camper extra aantrekkelijk. Zowel voor diegenen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en de mensen die graag off-grid willen overnachten.

elektrische Tonke EQV Nomad buscamper

Door de slimme, doordachte indeling, de uitgekiende details en de elektrische aandrijving is de Tonke EQV Nomad een mooi voorbeeld van een camper die luxe en functionaliteit combineert op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. Hiermee is de EQV Nomad misschien zelfs wel een symbool van de toekomst van duurzaam reizen met de camper.

Like dit artikel
Tweet dit artikel