De oplaadbare, portable airconditioner van EcoFlow kun je echt overal gebruiken

Oplaadbare Ecoflow Wave airco met accu

De oplaadbare, portable airconditioner van EcoFlow kun je echt overal gebruiken

EcoFlow komt met een nieuwe, oplaadbare en draagbare airconditioner. Dankzij de draagbaarheid kun je deze airco overal gebruiken. Dankzij het relatief lichte design is de airconditioner ook te gebruiken in bijvoorbeeld een camper, camper of zelfs een tent.

Het bedrijf Ecoflow is gespecialiseerd in draagbare stroom- en duurzame energieoplossingen. Nu komt het bedrijf met een airconditioner die ook door een eigen accu gevoed kan worden.

Verkoeling voor de tent, caravan of camper

Oplaadbare Ecoflow Wave airco met accuDe nieuwe airconditioner van EcoFlow heet Wave en is geschikt om kampeermiddelen als tenten en campers te koelen. Hij heeft, vergeleken met de traditionele airconditioner, een slank en compact ontwerp. De unit weegt ongeveer 20 kilo, waardoor je de airco overal mee naartoe kunt nemen. De koelcapaciteit bedraagt 4000 BTU, voldoende voor een niet al te grote binnenruimte.

In een ruimte van zes tot acht vierkante meter wordt de temperatuur binnen 8 minuten al 6 graden lager, claimt EcoFlow. Hoe het apparaat zal presteren in bijvoorbeeld een tent, is niet opgegeven maar in een goed geïsoleerde camper of caravan zijn de genoemde resultaten uiteraard een stuk makkelijker te behalen.

Zelf instellingen maken

Kampeerders kunnen de airco op meerdere manieren instellen. Zo is er een LCD-paneel op het apparaat, maar ook een koppeling met de smartphone. Middels de app van EcoFlow is het mogelijk instellingen te maken en op te slaan. Op die manier kan er worden geschakeld tussen temperaturen en verschillende modi.

Afneembare accu

De Ecoflow Wave heeft een afneembare accu met een capaciteit van 1008 wattuur. Dat moet voldoende zijn voor 8 uur verkoeling. Daarbij wisselt de Wave koelen en ventileren voortdurend af. Als je hem permanent zou laten koelen, is de accu na 3 uur leeg. De accu weegt ongeveer 8 kilogram. Niet heel erg licht, maar nog wel te doen op de camping. De draagbare airco kan ook zonder accu besteld worden maar dan moet deze uiteraard wel steeds via een stopcontact van stroom worden voorzien.

Beschikbaarheid en adviesprijs

De Wave is nu te pre-orderen op de website van EcoFlow. De eerste bestellers kunnen de airco verkrijgen voor 1799 dollar. Wie later bestelt, zal 2299 dollar moeten afrekenen. De draagbare airco zonder accu kost 1199 dollar. De ‘off-grid’ gebruikers kunnen het apparaat ook combineren met een van EcoFlow’s draagbare energie-opslagunits, waaronder de Delta Pro en de Delta Max. Voor een combi-pakket rekent EcoFlow een prijs vanaf 2499 dollar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel