De Platin Pure moet Frankia’s topmodel bereikbaarder maken

Frankia Platin Pure caper

De Platin Pure moet Frankia’s topmodel bereikbaarder maken

Hoewel de hoeveelheid campers in Europa de afgelopen tijd een ongekende groei heeft meegemaakt, blijft de vraag naar exclusieve campers in het topsegment natuurlijk relatief klein. Lang niet iedereen zal zoveel geld voor een hele luxe camper kunnen én willen betalen.

Daarom komt Frankia, een de meest gerenommeerde campermerken met een iets betaalbaardere variant van hun vlaggenschip, de Platin. Dat is de Frankia Platin Pure, die is ontworpen om een breder publiek aan te spreken zonder in te leveren op kwaliteit en comfort.

Compacter

Een van de redenen dat de Platin Pure betaalbaarder is, is het feit dat hij qua afmetingen compacter is dan de normale Frankia Platin. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar maakt hem ook heel geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van luxe en wendbaarheid.

Het is een blijft een topmodel, dus wat betreft de technische specificaties staat de Platin Pure op een hoog niveau. Het model is gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter 519, met een 190 pk-motor en een 9-gang automaat, en heeft een totaalgewicht van 5.500 kg. De standaarduitrusting omvat een zelfvoorzieningspakket, met onder andere een 300 Ah LiFePo-accu, zonnepanelen, en een power-laadbooster. Verder is de camper voorzien van een MBUX-multimediasysteem en een 32 inch TV.

Twee indelingen en twee woonwerelden

Er zijn twee plattegronden beschikbaar: de I 7400 GD, die is uitgerust met enkele bedden en een L-vormige zithoek, en de I 7400 Plus, die achterin een rondzit en voorin een hefbed heeft.

Het interieur van de Platin Pure kenmerkt zich door een keuze uit twee woonwereldem: Visby White en Noce Bianco, beide gecombineerd met microleder bekleding. De binnenruimte heeft een hoogte van 2,03 meter, wat bijdraagt aan een prettig ruimtelijk gevoel. Daarnaast is er veel aandacht besteeds aan gebruikersgemak en functionaliteit, met LED-verlichting, een ruime garage, een hoogwaardige badkamer, en veel opslagruimte voor kleding. Ook het audiosysteem, dat voorzien is van met high-quality Alpine speakers en een subwoofer, draagt bij aan de algehele luxe ervaring.

Betaalbaarder

Qua prijsstelling positioneert Frankia de Platin Pure als een meer betaalbare optie binnen hun reeks. Frankia zoekt met de Platin Pure naar een goede balans tussen luxe en toegankelijkheid. Met zijn compacte afmetingen, hoogwaardige uitrusting en doordachte ontwerp, biedt het model een aantrekkelijke optie voor de moderne camperliefhebber die het comfort niet uit het oog wil verliezen.

De basisprijs voor de I 7400 GD bedraagt 166.900 euro, terwijl de I 7400 Plus start vanaf 169.900 euro. Beide prijzen zijn zonder de BPM op het basisvoertuig, en gebaseerd op het Duitse BTW-tarief. Met deze prijsstelling en specificaties richt Frankia zich op een doelgroep die nog steeds op zoek is naar kwaliteit en luxe, maar ook waarde hecht aan compacte afmetingen en wendbaarheid.

Like dit artikel
Tweet dit artikel