De Senara is het nieuwe instapmodel van het jubilerende Tabbert

Tabbert Senara caravan 2024

De Senara is het nieuwe instapmodel van het jubilerende Tabbert

Tabbert, de gerenommeerde fabrikant van caravans in het ‘premium’-segment, viert dit jaar zijn 70-jarig jubileum en doet dat op een bijzondere manier. Ter ere van het modeljaar 2024 introduceert het bedrijf een geheel nieuwe serie caravans: de Tabbert Senara.

Deze serie, die een frisse wind door het assortiment van Tabbert laat waaien, is zowel radicaal als individueel vormgegeven en is het nieuwe instapmodel van de Duitse caravanfabrikant. Met zijn innovatieve ontwerp, uitgekiende functionaliteit en aandacht voor detail, is de Senara een waardige toevoeging aan het modellenpalet van Tabbert.

Automotive-design

We zagen het eerst bij de buscampers, later ook bij de campers en nu ook steeds vaker bij caravans. En ook de Senara-serie springt in het oog met zijn sportieve en dynamische uiterlijk, dat voor een groot deel is geïnspireerd door het ‘automotive’ design. De vloeiende lijnen en naadloze oppervlakken geven de caravan een bijna monolithisch totaalbeeld. Dit wordt versterkt door het ontbreken van grafische elementen en een nieuw ontwikkelde lak. De slanke achterlichten, met een knik, zijn bijna provocerend en geven de Senara een unieke verlichtingssignatuur.

Trendy interieur

Binnenin verrast de Senara met actuele designtrends. De interieurontwerpers van Tabbert hebben gekozen voor een uitgekiend spel van licht en schaduw, met spannende oppervlakken en opvallende proporties. De meubels zijn ontworpen met duidelijke, rechthoekige lijnen, duidelijk gedefinieerde oppervlakken en een verfijnde, moderne eenvoud. Speelse details zijn nergens te vinden – het motto is duidelijk: minder is meer.

De verlichting in de Senara is dan wel een uitzondering op deze regel. Hier geldt kennelijk: meer is ook meer. Het intelligente verlichtingsconcept combineert directe en indirecte lichtbronnen tot een functionele, harmonieuze en huiselijke sfeer. Een bijzonder kenmerk is de op de achtergrond verlichte fotowand bij de gezellige zithoek, die individueel kan worden ingericht.

Functioneel

Maar het ontbreekt in de nieuwe Tabbert Senara ook niet aan functionaliteit. De uitgekiende, ruime keuken van de nieuwe Senara is zowel praktisch als mooi. Een slim detail is het opklapbare extra werkblad, afhankelijk van de indeling. Trouw aan het Tabbert-motto dat details geen details zijn, wordt er ook veel aandacht besteed aan de kleinste elementen. Zo zijn bijvoorbeeld de hoogwaardige metalen handgrepen van de keukenlades zeer gedetailleerd ontworpen, en siert het traditionele Tabbert-wapen elke handgreep – een teken van liefde en toewijding in de productie van elke Senara.

Zes indelingen

De serie start met zes verschillende indelingen, variërend van de compacte 400 QD 2,3 voor drie personen tot de gezinsvriendelijke 620 DMK 2,5. Deze laatste biedt met zijn lengte van 6,38 meter een royale ruimte, een centrale zitgroep, kinderkamer en een slim afgescheiden tweepersoons bed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel