De Telos TR2 van Sea to Summit is nu ook in Nederland verkrijgbaar

Telos TR2 tent van Sea to Summit

De Telos TR2 van Sea to Summit is nu ook in Nederland verkrijgbaar

De Telos TR2, een ultralichte tent van Sea to Summit, is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Deze tent, die al naam heeft gemaakt in de VS, is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door Sea to Summit.

Volgens Sea to Summit heeft de Telos TR2, waarbij het ontwerp van de tent is gericht op functionaliteit en comfort, een scala aan innovatieve functies die de kampeerervaring moeten verbeteren. Daardoor zou de Telos TR2 een nieuwe standaard moeten zetten.

Ruimte en ventilatie zijn kernaspecten

Het bedrijf achter de Telos TR2, Sea to Summit, staat al drie decennia lang bekend om zijn hoogwaardige, lichtgewicht en duurzame kampeer- en outdooruitrusting. Kernaspecten bij de ontwikkeling en het ontwerp van de Telos TR2 waren ruimte en ventilatie.

Wat betreft de ruimte: een opvallend kenmerk van de Telos TR2 is de Tension Ridge dwarsbalk die naar boven wijst. Daardoor ontstaat er meer hoofdruimte en interieurruimte. Dit betekent meer comfort en bewegingsvrijheid in de tent.

Daarnaast is de tent dus ook ontworpen met het oog op ventilatie, met een grote Apex Vent aan de bovenkant van de buitentent en Baseline Vents aan de onderkant om condensatie te verminderen.

Flexibiliteit in opzetmogelijkheden

De Telos TR2 biedt veel flexibiliteit qua opzetmogelijkheden. De tent kan op zes verschillende manieren worden opgezet, waaronder een ‘sterrenkijken’ modus en een ‘hangout’ modus die de buitentent omzet in een semi-open schuilplaats voor maximaal vier personen.

Gemakkelijk opzetten

Een van de belangrijkste kenmerken van de Telos TR2 is het gebruiksgemak, vooral bij het opzetten. De kleurgecodeerde DAC NSL-stokkenset en de Quick Connect Tent Feet zorgen ervoor dat je de tent in een mum van tijd opzet en afbreekt. Dit maakt de Telos TR2 niet alleen een ideale keuze voor ervaren kampeerders, maar ook voor beginners die nog niet vertrouwd zijn met het opzetten van een tent. Bovendien kan de buitentent eerst worden opgezet, waardoor de binnentent droog blijft tijdens het opzetten.

Light Bar brengt licht in de duisternis

Een andere innovatieve functie van de Telos TR2 is de Light Bar. Dit is de opbergzak van de tentstokken die met twee drukknopjes bevestigd kan worden in de nok van de tent. Door daar een hoofdlamp in te stoppen, creëer je gezellige verlichting met diffuus licht in de tent. Dit zorgt niet alleen voor een aangename sfeer in de tent, maar is ook praktisch als je ’s nachts iets nodig hebt of een boek wilt lezen.

FairShare Storage System

De net geen 1700 gram wegende Telos TR2 kost ongeveer 600 euro. Hij wordt geleverd in drie kleine tassen – het FairShare Storage System van Sea to Summit – waardoor je ze naar behoefte in je rugzak, fietstassen of tussen jou en je medereizigers kunt verdelen. Dit maakt de tent niet alleen handig in gebruik, maar ook in transport.

Like dit artikel
Tweet dit artikel