De nieuwe Tentbox Go is de allerlichtste daktent op de markt

Lichtste lichtgewicht Tentbox Go daktent

De nieuwe Tentbox Go is de allerlichtste daktent op de markt

Kamperen is voor velen synoniem met ultieme vrijheid. De mogelijkheid om op avontuur te gaan en te slapen in de natuur, dichtbij nieuwe bestemmingen, trekt elk jaar meer kampeerders. Voor wie niet met de caravan of camper reist en het opzetten van een tent of vouwwagen te omslachtig vindt, kan een daktent een oplossing zijn.

Maar voor veel mensen (en auto’s) kan een daktent aan de zware en dure kant zijn. De nieuwe Tentbox Go breekt met die trend. Deze daktent is niet alleen behoorlijk betaalbaar maar ook heel licht. Met een gewicht van slechts 33 kg is dit naar eigen zeggen zelfs de lichtste daktent die momenteel te koop is.

Groeiende daktentenmarkt

De populariteit van daktenten neemt wereldwijd toe, aangezien ze minder bewerkelijk zijn dan traditionele tenten of kampeerwagens, en daardoor een grotere mate van vrijheid bieden. Aanvankelijk werden ze vooral veel in Noord-Amerika en Australië gebruikt. Sinds een paar jaar zijn daktenten ook in Europa definitief doorgebroken.

Compacte afmetingen, groot gemak

De Tentbox Go is gemaakt van lichtgewicht aluminium en polyester en heeft opgevouwen een formaat van slechts 213 cm x 132 cm x 12 cm. Dit, in combinatie met het lage gewicht, betekent dat de daktent moeiteloos op vrijwel elke auto met dakdragers past, ongeacht formaat of type.

Na installatie is de daktent in enkele minuten klaar voor gebruik. De Tentbox Go biedt slaapruimte voor twee personen op een comfortabel matras en is uitgerust met een ingebouwde ladder voor eenvoudig toegang. Het ontwerp zorgt voor optimale ventilatie en bescherming tegen de elementen, met dank aan waterdichtheid en een ingebouwde hordeur en raam.

Focus op vrijheid

Voor avontuurlijke kampeerders die de voorkeur geven aan eenvoud en flexibiliteit, kan de Tentbox Go de perfecte metgezel zijn. Het lage gewicht en de compacte afmetingen zorgen ervoor dat vrijwel elke auto kan worden omgetoverd tot een kampeervoertuig. Bovendien kan dat zonder veel in te leveren op prestaties of verbruik. Doordat de daktent op eenvoudige wijze kan worden bevestigen en verwijderen, is het bovendien relatief gemakkelijk om de auto ook voor dagelijks gebruik in blijven te zetten.

Hier nog niet verkrijgbaar

Op dit moment levert de Tentbox de nieuwe Go daktent nog niet in Europa. Maar er zijn in Europa wel diverse andere daktenten van dit merk verkrijgbaar. Daardoor is het hopelijk slechts een kwestie van tijd voordat de Tentbox Go ook hier te koop is. Ook naar de prijs moeten we nog even raden, de vermelde prijs voor de VS is $1.499,- (en $ 1.199 voor de snelle beslissers).

Like dit artikel
Tweet dit artikel