De Thuisblijfvakantie van De Buurtcamping

De Thuisblijfvakantie van De Buurtcamping

De Thuisblijfvakantie van De Buurtcamping

Stichting De Buurtcamping organiseert de Thuisblijfvakantie, bedoeld voor de mensen die vanwege de coronapandemie niet op vakantie gaat.

De stichting beweert dat dit bijna de helft van Nederland is, wat ons onwaarschijnlijk lijkt, maar het initiatief juichen wij uiteraard wel van harte toe.

Wat duidelijk is, dat de behoefte aan ontmoeting en vakantie groter dan ooit is. Vanwege de coronapandemie kunnen de normale Buurtcampings – dat zouden er dit jaar zelfs een stuk of 50 zijn – dit jaar niet doorgaan. Daarom heeft Stichting De Buurtcamping besloten om deze zomer de Thuisblijfvakantie te organiseren. Op die manier kan iedereen toch op vakantie kan en bovendien meteen de buurt en buren beter leren kennen. Het seizoen voor de Thuisblijfvakantie begint al snel, namelijk komend weekend.

Thuisblijfvakantie

Het team van Stichting De Buurtcamping is gaan nadenken hoe ze ondanks de maatregelen toch een bijdrage kan leveren aan een inclusieve en sociale samenleving én hoe ze mensen een toch een vakantie kan bieden.

ThuisblijfvakantieInitiatiefnemer Roderik Schaepman: “Het afgelasten van de Buurtcamping is extra zuur omdat er meer behoefte is dan ooit aan ontmoeting en aan vakantie en dus aan Buurtcampings. We zijn geen officiële camping en als tijdelijke camping hebben we een evenementenvergunning nodig. Terwijl er bij ons gemiddeld maar circa 150 buurtbewoners komen kamperen, vallen we in hetzelfde bakje als Pinkpop en Lowlands en mochten we tot de persconferentie van afgelopen 23 juni niks organiseren. Nu is het in de meeste plaatsen helaas echt te laat om op deze korte termijn nog Buurtcampings te organiseren”.

Schaepman vervolgt: “We denken dat we de ideale vakantiebestemming hebben gevonden en dat die dichterbij is dan je denkt: Thuis! De goedkoopste all inclusive vakantie die er is: er is altijd plek, je hebt geen inpakstress of files, je spreekt de taal én je nieuwe vakantievriend(in) of -liefde woont gewoon om de hoek. Daarom organiseren we deze zomer: de grote Thuisblijfvakantie.”

Aftrap komend weekend

Deze speciale editie van De Buurtcamping start in het weekend van 3 t/m 5 juli met een landelijke aftrap en duurt de hele zomervakantie. Iedereen die wil kan op www.debuurtcamping.nl vanaf 3 juli gratis het speciaal hiervoor gemaakte Thuisblijf Vakantieboek downloaden.

Veel activiteiten voor thuisblijvers

Projectleider Sari Kiel: “We hebben heel veel activiteiten bedacht waardoor mensen tijdens de Thuisblijfvakantie vanuit huis allerlei leuke dingen kunnen ondernemen. Je kan je schutting bijvoorbeeld gebruiken om te badmintonnen met de buren, op ontdekking gaan in je eigen buurt tijdens de Buurtsafari of je buren beter leren kennen tijdens de online bingo met toffe prijzen uit de buurt. We zorgen er zoals altijd voor dat ook mensen die minder te besteden hebben mee kunnen doen en dat we elkaar een beetje helpen. Iedereen verdient een vakantie. Zeker dit jaar…”

Landelijke programmering

Ook is er een landelijke online programmering met onder andere optredens van Charly Luske en Gerson Main via prive podium. Ook zijn er onder anderen yoga- en tekenworkshops en een vakantiefotowedstrijd. Door het hele land organiseren de verschillende lokale Buurtcampingteams aanvullende activiteiten in de buurt en online.

Like dit artikel
Tweet dit artikel