De Vakantiebeurs 2022 is helaas afgelast

Vakantiebeurs 2022 afgelast

De Vakantiebeurs 2022 is helaas afgelast

Helaas heeft de organisatie van de Vakantiebeurs moeten besluiten om de eerstkomende editie, die van 12 tot en met 16 januari 2022 plaats zou vinden, af te gelasten.

Hoewel men maatregelen kan nemen om het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht veilig plaats te laten vinden, is het voor veel exposanten onzeker of ze naar de beurs kunnen komen, en hoe ze op de beurs kunnen komen. Dit omdat de Vakantiebeurs een internationaal georiënteerde beurs is, waarbij de exposanten uit de hele wereld komen.

Travel Congress gaat online

Het Travel Congress gaat wel door, maar dan in een online versie. Dit is het B2B evenement voor de reisbranche zelf. Het Travel Congress wordt traditiegetrouw aan de vooravond van de Vakantiebeurs georganiseerd.

Komst exposanten te onzeker

Het gaat hier dus niet zozeer om de veiligheid van de bezoekers en exposanten op de beurs zijn. Daarvoor kunnen afdoende maatregelen worden genomen om het evenement veilig te laten plaatsvinden. De wereldwijd verslechterende situatie rond corona maakt het voor een aantal exposanten bijna onmogelijk maakt om naar de beurs te komen. De recente ontwikkelingen rond corona, zoals de restricties vanwege de recent ontdekte omikronvariant, heeft de Jaarbeurs moeten besluiten om de eerstkomende editie van de Vakantiebeurs te annuleren.

Moeilijk besluit

Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs: “De Vakantiebeurs is een publieksevent met een bijzondere, informele sfeer en heel veel gezamenlijke activiteiten. Het moet echt een zorgeloos evenement zijn. En het ziet er met de stijgende besmettingen niet naar uit dat het dat kan zijn. Dat, gecombineerd met de lastige positie van onze internationale exposanten, maakt dat we dit besluit hebben moeten nemen.”

Thecla Amoureus van de Vakantiebeurs: “De reisbranche heeft het zwaar. Door de verslechterde situatie rondom corona wereldwijd, loopt het aantal boekingen weer sterk terug en er zijn minder reisbewegingen mogelijk. Juist in deze tijd wilden we samen met de reisbranche een mooi evenement neerzetten. Er was veel animo van exposanten om deel te nemen. Om bezoekers weer te inspireren en stimuleren mooie reizen te gaan maken. Maar we begrijpen de onzekerheid voor veel internationale gasten. We gaan onze energie nu richten op een mooie editie in januari 2023.”

Volgende editie Vakantiebeurs dus pas in 2023

De eerstvolgende editie van de Vakantiebeurs vindt nu plaats in 2023, van 11 januari tot en met 15 januari.

Like dit artikel
Tweet dit artikel