De Weinsberg CaraLife 630 LQ heeft een baanbrekende indeling

Weinsberg CaraLife 630 LQ buscamper

De Weinsberg CaraLife 630 LQ heeft een baanbrekende indeling

Hoewel er de laatste jaren al heel wat campers met een indeling zijn verschenen die behoorlijk afwijkt van wat we de ‘klassieke indelingen’ noemen, gaat Weinsberg met de nieuwe CaraLife 630 LQ nog een behoorlijk stapje verder.

Waar de Weinsberg CaraLife 630 LQ zich vooral mee onderscheidt, is de originele en innovatieve wijze waarop Weinsberg het ontwerpen van interieur heeft benaderd, alsof de ontwerpers echt een ‘carte blanche’ hadden. Met succes, want deze camper verlegt Weinsberg de grenzen van traditionele indelingen zoals we die bij buscampers zien behoorlijk. De Weinsberg CaraLife 630 LQ biedt een unieke indeling die comfort, functionaliteit en stijl op geraffineerde wijze weet te combineren.

Fiat Ducato

Het basisvoertuig van de CaraLife 630 LQ is de bekende Fiat Ducato, die onder camperaars bekend staat om zijn robuustheid en betrouwbaarheid, essentiële eigenschappen voor iedere camper. Het exterieurontwerp van de nieuwe Weinsberg camper is, omdat het een buscamper betreft, vooral functioneel en volgt de strakke lijnen van de Ducato. Hoewel Weinsberg voor de wat langere versie met een lengte van 6,36 meter heeft gekozen, heeft deze nog steeds redelijk compacte afmetingen en een betrekkelijk gemakkelijke manoeuvreerbaarheid.

Innovatief interieur

Zoals gezegd is de vernieuwende indeling het meest bijzondere van deze camper. Een ontwerp dat optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte en veel flexibiliteit biedt. En die flexibiliteit is de grote kracht van deze camper. De CaraLife 630 LQ past zich naadloos aan verschillende levensstijlen en activiteiten aan. Of het nu gaat om een gezellig diner, een comfortabele nachtrust of een ontspannen avondje, deze camper biedt voor elk scenario de juiste oplossing.

Centraal staat de multifunctionele zitgroep. Die kunnen de gebruikers als ze willen ook nog transformeren van een gezellige dinette naar een comfortabel bed, om een derde slaapplaats te creëren.

Hoekkeuken

Ook de keuken is verre van standaard. Weinsberg heeft gekozen voor een hoekkeuken, iets wat je hoogst zelden ziet bij buscampers. Dankzij het L-vormige ontwerp biedt deze een ruim werkvlak. Hij is voorzien van een gootsteen, kraan, 2-pits kooktoestel, 90 liter koelkast met vriesvak, een multifunctionele opbergruimte met een speciaal vak voor drinken én een uitklapbare buitentafel. Handig zijn ook de multifunctionele wandpanelen met aluminiumprofielen die veelzijdige bevestigings- en opbergmogelijkheden bieden.

Secret shower

Een bijzondere feature is de opvouwbare douchecabine van textiel, de ‘Secret shower’, die je door middel van een balgconstructie midden in de zithoek kunt uitvouwen en daardoor heel efficiënt met de ruimte omgaat. Die secret shower is uiteraard alleen zichtbaar als deze nodig is, en is normaal gesproken weggevouwen in de douchebak in de vloer. Er is ook een multifunctionele spiegelkast en een in de zitbank geïntegreerd toilet.

Optioneel XXL-bed

Achterin is het slaapgedeelte. Het royale dwarsbed achterin kan optioneel uitgebreid worden tot een XXL-ligoppervlak van bijna 2,10 x 2 m. Het bed kan ook aan een zijde iets omhoog worden gezet en zo als sofa dienen.

Grote televisie

Ook op technologisch gebied heeft de CaraLife 630 LQ het nodige te bieden. Een prominente feature is de 32 inch smart TV, die zowel binnen als buiten te gebruiken is, perfect voor entertainment onderweg.

Baanbrekend

Concluderend kunnen we stellen dat de Weinsberg CaraLife 630 LQ een baanbrekende stap in camperdesign heeft gezet. De unieke indeling en doordachte functies laten zien dat Weinsberg ontzettend goed heeft nagedacht over een indeling en functionaliteiten die een buscamper nóg meer mogelijkheden kunnen bieden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel