De winnaars van de Duurzame KampeerAwards zijn bekend

De winnaars van de Duurzame KampeerAwards zijn bekend

De winnaars van de Duurzame KampeerAwards zijn bekend

De Duurzame KampeerAwards, een initiatief dat duurzaamheid in de kampeersector onder de aandacht brengt, heeft zijn winnaars bekendgemaakt. De prijzen zijn uitgereikt in drie categorieën: het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek en het innovatieconcept met de meeste impact.

De verkiezing voor deze awards is een initiatief van verschillende organisaties, waaronder ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie, Kampeer & Caravan Jaarbeurs en NKC. De winnaars zijn gekozen door een online stemming onder het publiek, gebaseerd op een lijst van genomineerden samengesteld door een vakjury.

Steeds groter duurzaamheidsbewustzijn onder kampeerders

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de kampeerwereld. Kampeerders zijn zich steeds meer bewust van de impact van hun keuzes op het milieu en zoeken naar duurzamere alternatieven. En de kampeersector draagt uiteraard bij aan duurzaamheid door het stimuleren van innovatieve concepten en technologieën. Dit varieert van het gebruik van zonne-energie en warmtepompen tot het hergebruik van materialen.

Om dit soort duurzame initiatieven te stimuleren, zijn de Duurzame KampeerAwards in het leven geroepen. Ze bieden een platform voor innovatieve ideeën en praktijken die bijdragen aan een duurzamere toekomst voor kampeerders. En dan is het nu de hoogste tijd voor de winnaars van dit jaar.

TakeOff: Meest duurzame kampeermiddel

TakeOff: Meest duurzame kampeermiddelDe TakeOff van Easy Caravanning is een cross-over tussen een vouwwagen en een compacte toercaravan. Het unieke hefmechanisme zorgt ervoor dat de TakeOff binnen 30 seconden klaar is voor gebruik. Dankzij zijn lage gewicht en aerodynamische eigenschappen kan hij worden gebruikt in combinatie met compacte en elektrische auto’s.

Camping Weltevreden: Meest duurzame kampeerplek

Camping Weltevreden: Meest duurzame kampeerplekCamping Weltevreden in Zoutelande heeft sinds 2017 de hele camping geëlektrificeerd. Ze hebben warmtepompen, boilers, zoutbatterijen en inductieplaten geïnstalleerd. De elektrificatie is in 2022 en 2023 verder doorgevoerd met de plaatsing van een stroombatterij, warmteopslag en zonnepanelen. En dat is slechts een van de vele maatregelen die deze camping heeft genomen om het gehele kampeerterrein duurzamer te maken.

Second Tent Event: Innovatieconcept met meeste impact

Second Tent Event: Innovatieconcept met meeste impactHet Second Tent Event is een eendaagse camping waar kopers en verkopers van tweedehands tenten samenkomen. Het evenement biedt een oplossing voor het tijdrovende proces van het kopen en verkopen van tweedehands tenten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel