Dealer wijzigingen

kampeerzaken.nlDe behoefte van kampeerders blijven veranderen, en de branche past zich daar uiteraard aan aan.

 

Ook dit jaar zijn er daarom, aan het begin van het nieuwe verkoopseizoen, een aantal wijzigingen bij diverse dealers.


 

 • Camper Techniek Eersel is per 1 september j.l. gestopt als importeur en dealer van het campermerk Concorde. Inmiddels is Hans Deckers Recreatie in Spaubeek aangesteld als nieuwe dealer. Camper Techniek Eersel zal zich meer gaan specialiseren op Amerikaanse campers.
   
 • Camper Totaal in IJsselstein is al ruim 5 jaar dealer van TEC campers, maar is nu ook dealer is van LMC campers. De beide merken komen uit dezelfde fabriek in Sassenberg en hadden beide tot dusver een breed programma. Omdat de fabriek de 2 merken ieder hun eigen uitstraling wil gaan geven (TEC: actief en sportief, LMC: meer luxe en comfortabel) heeft Camper Totaal nu ook LMC aan het programma toegevoegd zodat het zijn klantengroep optimaal kan bedienen.
   
 • Van der Vliet Recreatie uit Weteringbrug wordt dealer van TEC Caravans en Weinsberg caravans. Omdat TEC al een tijdje geen vertegenwoordiging meer had in de regio Leiden/Bollenstreek en Van der Vliet Recreatie op zoek was naar een uitbreiding in het programma was het dealerschap van TEC voor Van der Vliet dan ook een logische stap. Inmiddels zijn in de showroom al diverse nieuwe TEC modellen te bewonderen.
  Van der Vliet is blij met de komst van TEC, zeker nu de toekomst van Kip Nederland onzeker is. Van der Vliet is al 26 jaar dealer van Kip Caravans, en de laatste jaren ook van de overige Kip Nederland-merken Avento, Chateau en HomeStar.
  Bovendien zal Van der Vliet het programma in het lagere prijssegment in januari gaan aanvullen met het nieuwe caravanmerk Weinsberg, dat in de fabrieken van Knaus-Tabbert wordt gemaakt.
   
 • Mijts Caravans & Campers heeft met pijn in het hart besloten om te stoppen met de verkoop van Kip caravans, het merk dat al sinds 1975 in de showroom bij Mijts staat. De modellen van Kip worden in vervangen door caravans uit de serie Silver van Trigano. Bij de campers zal Mijts het merk Bürstner afstoten om zich meer te kunnen specialiseren in de campers van Adria.
   

Voor de goede orde: de beslissingen van Van der Vliet en Mijts waren al genomen vóórdat de problemen bij Kip Nederland bekend waren. 
 

 • Linders Kampeerauto’s in Bakel is dealer van Carthago campers geworden. Linders is al dealer van Hobby, Knaus en Weinsberg en verwacht zich met de campers van Carthago meer op de integraalmarkt te kunnen richten. Eind deze maand worden de eerste Carthago modellen in de showroom van Linders verwacht.
   
 • Benica Campers in Enschede heeft het programma, dat nu bestaat uit de merken Benimar, Challenger, Elnagh en Rimor, aangevuld met het dealerschap van de Franse campers van Pilote.
   
 • Caravancentrum Makkum is naast de merken Wilk, T@b, Sprite nu ook dealer geworden van Weinsberg caravans. Mede vanwege de lagere gewichten, komplete standaarduitrusting en aantrekkelijke prijzen vormt Weinsberg een zeer welkome aanvulling op het caravan programma.

   

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel