Decathlon heeft nu ook een volwaardige daktent in het programma

Decathlon Quechua Roof Top MH500 daktent

Decathlon heeft nu ook een volwaardige daktent in het programma

De Franse sportgigant Decathlon had al een tijdje een oppompbare daktent in het programma, maar dat was een heel compact en nogal beperkt model. Met de Quechua Roof Top MH500 breidt Decathlon het programma uit met een volwaardige, universele daktent.

Als er een bedrijf slim is in het oppikken van trends, dan is het Decathlon wel. Het bedrijf maakt niet voor niets al jarenlang een enorme wereldwijde expansie door. Decathlon claimt dat men het concept van de daktent heeft overgenomen en er een eigen tent van heeft gemaakt, die goedkoper is en veel gemakkelijker kan worden opgezet.

Het is niet zo gek dat Decathlon nu ook daktenten aan gaat bieden. Daktenten zijn de laatste jaren enorm populair geworden omdat veel mensen ze wat ‘avontuurlijker’ vinden dan gewone tenten. Ook vinden veel mensen een daktent ook ‘veiliger’ omdat je ver boven de grond slaapt. Uiteraard speelt ook het opzetgemak een grote rol. Voor een daktent heb je niet eens een stukje gras nodig. Zolang de auto maar horizontaal kan staan kun je in de daktent slapen.

https://youtu.be/qyGHzo97Y4I

De nieuwe daktent van Decathlon wordt op de markt gebracht onder de merknaam Quechua, het ‘outdoormerk’ van het Franse bedrijf. De tent zou ‘universeel’ zijn, zodat het niet uitmaakt welke auto je hebt. Uiteraard zal de auto wel voorzien moeten zijn van een set dakdragers en zal hij ook het gewicht van de daktent – de Quechua Roof Top MH500 weegt 52 kilo – moeten kunnen dragen.

Uiteraard biedt de bijna 1200 euro kostende Quechua Roof Top MH500 voldoende ruimte om er met twee personen in te slapen. Inwendig heeft de uitgeklapte tent een vloeroppervlakte van 237 x 139 centimeter. De inwendige hoogte bedraagt 106 centimeter. De tent biedt een veelvoud aan vensters en ventilatieopeningen, de openingen hebben een afdekking tegen de regen en kunnen worden afgesloten met muskietengaas. Dankzij de Fresh & Black technologie blijft de temperatuur in de tent ook op de warmste dagen comfortabel. De tent wordt geleverd met een vijf centimeter dikke schuimrubber matras.

Het is een zogenaamd ‘softtop’ model, waarbij de ingeklapte tent wordt afgedekt door middel van een aparte hoes. Het in- en uitklappen wordt vergemakkelijkt door de meegeleverde ladder als hefboom te gebruiken. Die ladder is 2,5 m lang zodat de daktent ook op bestelwagens kan worden geplaatst. Decathlon raadt om de montage op het dak met vier mensen te doen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel