Decathlon introduceert vouwwagen met oppompbare tent

Decathlon vouwwagen met oppompbare tent

Decathlon vouwwagen met oppompbare tent

Vouwwagens bieden een praktisch en flexibel alternatief voor de caravan, zeker als de trekkende auto hybride of elektrisch is. Decathlon speelde ook in op deze markt, de Franse retailorganisatie blijkt al enige tijd een vouwwagen in het assortiment te hebben, de Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black.

Deze vouwwagen onderscheidt zich van de concurrentie met een unieke oppompbare tent en innovatieve Fresh & Black technologie. Maar hij onderscheidt zich ook door het feit dat het eigenlijk meer een assemblageproduct dan een volledig als vouwwagen ontwikkeld recreatievoertuig is. In feite bestaat deze vouwwagen uit een bestaande aanhangwagen van Erdé/DaXara te zijn, die is aangepast en waar een oppompbare tent op is gemonteerd.

Ruimte en praktische features

Met de introductie van deze vouwwagen toont Decathlon haar innovatieve kracht in een bestaande markt. De oppompbare tent en Fresh & Black technologie zijn unieke features die de vouwwagen onderscheiden van de concurrentie.

De vouwwagen biedt ruimte aan vier personen en heeft twee afzonderlijke slaapcabines. De leefruimte is ruim en voorzien van een ingenaaid grondzeil, opbergvakken en ventilatieopeningen. De keukenmodule is optioneel verkrijgbaar.

Opzetten in een mum van tijd

Het meest opvallende kenmerk van de Decathlon vouwwagen is die oppompbare tent. Die technologie heeft Decathlon natuurlijk ook al jaren in huis. In tegenstelling tot traditionele vouwwagens met stokken, is deze tent in een mum van tijd opgezet. De ingebouwde pomp pompt de tent in enkele minuten op, waarna je meteen kunt genieten van je kampeervakantie.

Comfort en verkoeling

De Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black is uitgerust met de innovatieve Fresh & Black technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de tent verduisterd en koel blijft, zelfs op warme zomerdagen. Dit zorgt voor een comfortabele nachtrust, ongeacht de weersomstandigheden.

Specificaties

De Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black vouwwagen biedt een comfortabele kampeerervaring voor vier personen. De innovatieve opblaasbare tent is in een mum van tijd opgezet, zonder gedoe met stokken en haringen. De tent is daarnaast voorzien van de unieke Fresh & Black technologie, die zorgt voor verduistering en verkoeling, ideaal voor warme zomerdagen.

De vouwwagen heeft een compacte opbergmaat van 230 x 135 x 105 cm en is uitgeklapt 420 cm lang, 220 cm breed en 200 cm hoog. Het gewicht bedraagt 490 kg. De vouwwagen heeft twee afzonderlijke slaapcabines en biedt diverse praktische features, zoals een ingenaaid grondzeil, opbergvakken in de tent en onder de vloer, ventilatieopeningen en muggengaas. Een optionele keukenmodule is beschikbaar voor extra kookgemak.

De Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black vouwwagen is een innovatieve en praktische keuze voor kampeerders die op zoek zijn naar comfort, flexibiliteit en een scherpe prijs. De unieke features en doordachte constructie maken deze vouwwagen tot een aantrekkelijke optie voor een breed publiek.

Opblaasbare tent:

 • Snel en eenvoudig op te zetten in enkele minuten
 • Geen gedoe met stokken en haringen
 • Hoge stabiliteit

Fresh & Black technologie:

 • Verduisterende werking voor een betere nachtrust
 • Koelere temperatuur in de tent, ideaal voor warme dagen

Afmetingen:

 • Opgevouwen: 230 cm lang, 135 cm breed, 105 cm hoog
 • Uitgeklapt: 420 cm lang, 220 cm breed, 200 cm hoog

Gewicht:

 • 490 kg

Slaapruimtes:

 • Twee afzonderlijke slaapcabines

Overige features:

 • Ingenaaid grondzeil
 • Opbergvakken in de tent en onder de vloer
 • Ventilatieopeningen
 • Muggengaas
 • Optionele keukenmodule

Prijs:

 • €9.999,-

De vraag is of Decathlon, dat met deze vouwwagen op prijsbewuste kampeerders mikt, de prijs van €9.999 niet te hoog heeft gesteld. De unieke features van de Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black maken deze vouwwagen weliswaar tot een interessante optie, maar de hoeveelheid opbergruimte tijdens de rit schijnt erg beperkt te zijn. De tijd zal uitwijzen of deze vouwwagen met oppompbare tent de toekomst van kamperen is, maar vast staat dat Decathlon dankzij zijn enorme verkoopmogelijkheden een enorm publiek kan bereiken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel