Definitieve versie California XXL op Caravan Salon 2018

Volkswagen California XXL 2019

Definitieve versie California XXL op Caravan Salon 2018

Vorig jaar liet Volkswagen op de Caravan Salon een studiemodel van de California XXL zien. Een buscamper op basis van de Volkswagen Crafter.

Deze is een maatje groter dan de normale California buscampers die Volkswagen op basis van de Transporter bouwt. Het studiemodel trok dan ook behoorlijk wat belangstelling.

Dat zal op de komende Caravan Salon weer het geval zijn, aangezien Volkswagen daar de definitieve versie van de grotere California buscamper zal presenteren. Het model zou nu namelijk zo goed als productieklaar moeten zijn en gaat Grand California heten.

Volkswagen Grand California

Net als bij het studiemodel krijgt ook de productieversie een verhoogd dak voor de nodige stahoogte. Gelukkig is de uitbouw van het verhoogde dak, die de meeste mensen niet echt fraai vonden, in het definitieve model verdwenen. Verder komt de nieuwe Grand California in grote lijnen nog steeds overeen met het studiemodel van vorig jaar, maar is hier en daar wel wat minder spectaculair. De camper past qua look en feel prima bij de kleinere California buscampers en is ook in de gewilde two-tone lak verkrijgbaar.

VW California XXL badkamerDie kleinere California buscampers zijn natuurlijk uiterst succesvol gebleken. In de eerste 30 jaar van hun bestaan zijn er maar liefst 100.000 van gebouwd. Met de Grand California zal het waarschijnlijk wat minder hard gaan. Dit is immers echt een specifieke camper, die niet zoals de kleinere modellen ook uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik. Bovendien begeeft Volkswagen zich met deze grotere buscamper ook in een voor dit merk geheel nieuw marktsegment waarin het in de vorm van de nieuwe Mercedes Sprinter ook een sterke concurrent heeft. Verder heeft de ‘good old’ Fiat Ducato, het populairste basisvoertuig voor (bus)campers, haar kwaliteiten in dit segment ruimschoots bewezen en is bovendien ook iets breder. Daardoor is de Ducato ook meer geschikt is voor indelingen met een dwarsbed dan de VW Crafter en MB Sprinter.

Officiële foto’s van de definitieve Grand California zijn er nog niet, wel een aantal schetsen. Daaruit kunnen we opmaken dat de Grand California in ieder geval een was/toiletruimte krijgt. En dat zal vast niet het enige zijn.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel