Demontabel gastenverblijf Jupe kan ook zo op de camping

Demontabel gastenverblijf Jupe

Demontabel gastenverblijf Jupe kan ook zo op de camping

De Jupe, een creatie van de startup van investeerder Cameron Blizzard en voormalig IBM projectmanager Jeff Wilson, is eigenlijk bedoeld als een gemakkelijk te plaatsen prefab gastenverblijf. Maar dit demontabele onderkomen is voor veel meer toepassingen geschikt.

Je kunt de Jupe bijvoorbeeld ook gebruiken als Tiny House of als thuiswerkplek. Maar je kunt de Jupe natuurlijk ook op een seizoensplaats op de camping zetten. Je moet je er wel op voorbereiden dat je dan de nodige bekijks krijgt. De Jupe ziet er bijzonder uit, bijna buitenaards.

Ruimteschip

Demontabel gastenverblijf Jupe Niet alleen de vorm en de materialen geven de Jupe een bijzonder uiterlijk, in het donker valt hij helemaal op omdat de randen dan met led-strips zijn verlicht. Daardoor lijkt de Jupe bijna op een ruimteschip. Dat is niet zo verwonderlijk, want het ontwerp is geïnspireerd door de film “2001: A Space Odyssey”.

Bijzonder interieur

Ook de binnenzijde van de Jupe is bijzonder. Jupe’s interieur is ontworpen in samenwerking met de gerenommeerde ‘boutique’ hotelier Liz Lambert en Cameron Sinclair. De laatste is expert op het gebied van duurzame architectuur en voormalig hoofd sociale innovatie van AirBnB. Het interieur is bedoeld voor moderne reizigers die graag een gezellige huiselijke ervaring hebben tijdens het reizen.

Binnenin is er een queensize bed, uitgerust met ‘Nectar’ matrassen, een designbureau, een stoel en een voetenbankje. Onder de Baltische berkenhouten ‘tegels’ in de vloer is een zee aan opbergruimte. Verder is de Jupe uitgerust met een eigen zonnepaneel, een 200 Ah-accu en een MiFi-router voor een stabiele internetverbinding. Optioneel kan de Jupe worden geleverd met een Sonos Move-luidspreker, een kluisje, koelbox en een kleine veranda.

Flatpack

Iedere Jupe wordt als een ‘flatpack’ verzonden. Hij heeft een oppervlakte van ongeveer 10 m2 en kan door twee mensen in een paar uur in elkaar worden gezet. Het unieke modulaire chassis bevat de bedrading, elektrische en mechanische elementen van het onderkomen, verpakt tot een plat ‘funderingsblok’. Dat is uiteraard te groot om in de kofferbak of op het imperiaal te vervoeren, zodat er voor het verplaatsen een vrachtwagen benodigd is. Het exacte gewicht en de verpakkingsmaten worden overigens niet opgegeven.

Niet goedkoop

Gezien het bijzondere ontwerp en de exclusieve materialen is de Jupe allesbehalve goedkoop. De vanaf-prijs bedraagt $17.500, zonder belastingen, invoerrechten en transportkosten. De eerste leveringen zijn gepland voor komend voorjaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel