Carl Denig breidt assortiment lichtgewicht slaapzakken uit

Carl Denig Ultralight slaapzak

Lichtgewicht slaapzakken van geïmpregneerd ganzendons

AMSTERDAM – Carl Denig heeft de serie slaapzakken uitgebreid met een extra lichtgewicht serie. Om een optimale warmte/ gewicht verhouding te kunnen garanderen zijn de slaapzakken uit deze nieuwe Carl Denig Ultralight serie gevuld met de hoogste kwaliteit 100% geïmpregneerd Europees ganzendons.

Ook onder vochtige omstandigheden, waar dons al snel volume en dus ook isolatiewaarde verliest, blijft het dons dankzij de impregnatie gewoon zijn vorm en volume behouden.

Voor het tijk van de Ultralight slaapzakken wordt gebruik gemaakt van het AirTastic Micro Ripstop van Toray. Deze stof is niet alleen zeer licht maar staat ook bekend om zijn ademende eigenschappen en zeer fijne weving.

De slaapzakken uit de Ultralight serie zijn voor hun isolatiewaarde zeer licht van gewicht en compact van formaat. Bovendien hoef je niet in te leveren op de isolatie en kun je ook kiezen welke comforttemperatuur het beste bij je past. Er zijn namelijk 4 modellen binnen de Ultralight Serie: de 200, 300, 400 en 500, met oplopende isolatiewaarden.

De 200 Regular heeft een comforttemperatuur van 0°C en een gewicht van slechts 595 gram. Daarna komt de 300 Regular met een comforttemperatuur van -6°C en een gewicht van 690 gram terwijl de 400 Regular bij een gewicht van slechts 756 gram zelfs een comforttemperatuur van -10°C heeft. De warmste slaapzak in de Ultralight serie is de 500, met een comforttemperatuur van -15°C en een gewicht van 860 gram. Eventueel kan men in plaats van de Regular ook voor de Large uitvoering kiezen, die is uiteraard enkele tientallen grammen minder licht.

Carl Denig heeft de Ultralight slaapzakken verder voorzien van tochtslurven bij de rits en rondom de nek om de hoeveelheid warmteverlies te verkleinen. De ophanglussen zorgen ervoor dat je de slaapzak makkelijk op kunt hangen om te luchten of te drogen. De slaapzak wordt geleverd inclusief compressiezak en opbergfoedraal en is tevens voorzien van een ingebouwde indicator om de temperatuur aan de binnenzijde van de slaapzak te kunnen aflezen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel