Derde editie Daktentfestival is al uitverkocht

Daktentfestival

Derde editie Daktentfestival is al uitverkocht

Daktenten zijn steeds populairder aan het worden. Dat is ook te zien aan het feit dat de derde editie van het Daktentfestival Nederland nu al geheel is uitverkocht.

Dit evenement wordt gehouden van 17 tot en met 19 september op Camping de Vledders bij het Drentse plaatsje Schipborg. Mensen kunnen zich nog wel aanmelden voor de bezoekersmiddag, die zaterdagmiddag plaats vindt.

Uiteraard is organisator Ivar van der Leij verheugd over het uitverkochte festival. Hij weet, als een van de bekendste Nederlandse verkopers van daktenten dat het kamperen met een tent op het autodak al jaren met een opmars bezig. Maar hij is positief verrast met het feit dat het Daktentfestival dit maal zo snel is uitverkocht.

Het eerste Daktentfestival Nederland was in 2018. Toen nog vrij klein van opzet en puur bedoeld als gelegenheid waar men elkaar kon ontmoeten, ervaringen over product en bestemmingen kon uitwisselen en natuurlijk gezellig samen te kamperen. De editie van 2019 was al wat groter van opzet maar volledig uitverkocht. Vanwege corona ging de editie van 2020 helaas niet door. Dit jaar kan het festival gelukkig weer plaats vinden.

Meer dan 50 verschillende daktenten

Nu biedt het Daktentfestival ook wel een heel mooie gelegenheid om kennis te maken met het fenomeen ‘daktent’ en alles wat er mee te maken heeft. Op het festival zullen meer dan 50 verschillende daktenten in verschillende combinaties te zien zijn. Deze zijn bijna allemaal van de deelnemers want je kunt alleen deelnemen als je een daktent hebt.

Bezoekersmiddag

Heb je nog geen daktent maar wil je er wel alles van weten? Dan kun je zaterdagmiddag gratis komen kijken. Je moet je wel vooraf aanmelden via de website van het festival. Er zullen tijdens die middag demonstraties worden gegeven over het openklappen en inklappen van een daktent. Ook wordt er verteld aan welke technische voorwaarden de auto moet voldoen om er een daktent op te plaatsen. kunnen opbouwen.

Van der Leij: “Het festival is opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”

Populair

Het feit dat daktenten zo populair zijn komt niet zomaar uit de lucht vallen. Mensen gaan nu eenmaal steeds vaker allerlei dingen verkennen. Ze willen steeds meer genieten van hun vrijheid en onafhankelijkheid. Wie veel onderweg is en op verschillende plekken overnacht, zal merken dat een daktent ideaal is. “Niet alleen Corona heeft de populariteit van de daktent versneld, de aandacht is er al een paar jaren. Veel mensen zien een daktent als een mooi alternatief voor een kleine camper of trekkerstent. Je bent ontzettend mobiel en flexibel, want binnen een paar minuten ben je weer startklaar om naar de volgende stop te rijden. En dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid”, vertelt van der Leij.

Like dit artikel
Tweet dit artikel