Derde versie van Mercedes-Benz Marco Polo op de CMT

Mercedes Marco Polo Horizon

De nieuwe Mercedes Marco Polo Horizon buscamper

STUTTGART – Al jaren is de Marco Polo buscamper van Mercedes één van de grootste concurrenten van de Volkswagen California. Mercedes zal op de CMT Stuttgart een derde versie van deze serie buscampers laten zien.

Hoewel de VW California nog steeds met voorsprong de populairste buscamper is, mogen we de populariteit van de Mercedes Marco Polo zeker niet onderschatten. Met name bij onze oosterburen wordt het gewaardeerd om ook tijdens de vakantie met een echte ‘Ster’ rond te rijden.

De Marco Polo Horizon, zoals de nieuwe versie heet, is verkrijgbaar met totaal 7 zitplaatsen en 5 slaapplaatsen. Mercedes bouwt hem op basis van de V-klasse bestelwagens. Hij is nu al beschikbaar, de prijzen beginnen bij ruim 52.000 euro ex BPM.

De nieuwe buscamper van Mercedes is in tal van uitvoeringen beschikbaar. Vanaf een standaard verzie met 5 zitplaatsen, die is voorzien van een 3-zits zit/slaapbank en draaibare voorstoelen, een uitzoering met 4 losse achterstoelen of een versie die is voorzien van 2 extra zitplaatsen zodat je met 7 personen kunt reizen. Het bed onder het hefdak is lang maar niet erg breed, de afmetingen zijn 205 x 113 cm. Afhankelijk van de gekozen configuratie kan de zit/slaapbank worden omgebouwd tot een 3-persoons slaapplaats. Twee grote laden onder de bank zorgen voor de nodige bergruimte, terwijl de achterstoelen kunnen worden uitgenomen om grote voorwerpen mee te kunnen nemen.

Mercedes levert de Marco Polo Horizon met dieselmotoren van 136 pk, 163 pk en 190 pk. Een groot verschil met de Volkswagen buscampers is het feit dat de Mercedes achterwielaandrijving heeft. Optioneel is er ook vierwielaandrijving, in combinatie met een 7G-Tronic Plus 7-traps automatische versnellingsbak, verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel