Designstudie met grote klep

Airtopvision caravan

Airtopvision: designstudie met grote klep

Er zijn wel meer caravans geweest met een grote klep, maar nooit aan de voorzijde. De Duitse ontwerpstudio Vemano transformeert het populaire panoramavenster tot een panoramaklep.

In de Airtopvision, zoals het concept heet, kun je de zitgroep van de caravan in een handomdraai omtoveren tot een soort van terras en zit je heerlijk in de buitenlucht.

Uiteraard zijn er wat kanttekeningen, want zoiets is natuurlijk heel lastig af te schermen voor insecten. Je zult je er dus op voor moeten bereiden dat je overdag wel wat last van vliegen in de caravan zult hebben en ’s avonds heel erg op moet passen om niet de hele nacht zoemende muggen boven je bed te hebben. De openslaande klep wordt door Vemano de Aircap genoemd. Er zijn ook versies waarbij niet de voorkant maar ook de achterkant kan worden geopend. Los van de insectenwering is de Airtopvision natuurlijk een prachtig en innovatief concept dat waarschijnlijk wel de nodige beroering in de kampeerbranche zal brengen.

Uit diverse elementen configureerbare caravan

Het concept gaat namelijk verder dan alleen die grote openslaande klep. Airtopvision staat voor een complete caravan, die wordt samengesteld uit diverse elementen die ieder hun eigen functie hebben. Door het gebruik van meerdere elementen, die verschillend of uniek kunnen zijn, kun je een groot aantal verschillende lengtes en indelingen samenstellen. Al deze elementen hebben dezelfde hoogte zodat ze allemaal compatibel op elkaar zijn. Deze modules worden niet aan elkaar geschroefd maar verlijmd. De indeling die Vemano als voorbeeld laat zien, heeft een opbouwlengte van 6,50 meter en heeft enkele bedden, een grote badkamer en een ruime keuken.

Caravan Salon

Het is nog niet duidelijk of het concept daadwerkelijk zal leiden tot een productiemodel. Vemano hoopt het concept samen met een partner op de Caravan Salon 2019 aan het publiek te presenteren. Overigens heeft Vemano onder de naam Vangervision ook een soortgelijk concept voor een camper, hiervan kan het dak boven de zitgroep aan de achterzijde worden opengeklapt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel