Designwedstrijd op de Caravana 2020

Designwedstrijd op de Caravana 2020

Designwedstrijd op de Caravana 2020

De Designwedstrijd is een jaarlijks terugkerend item van de Caravana. Ieder jaar strijden studenten voor de titel ‘Kampeermiddel van de toekomst!’, en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Voor studenten van een hogeschool of universiteit die de opleiding Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Automotive, Engineering of Product Design volgen, kan het heel interessant zijn om aan deze wedstrijd deel te nemen.

Ontwerp het Kampeermiddel van de toekomst

Het gaat bij de Designwedstrijd van de Caravana ieder jaar om het thema van ‘Kampeermiddel van de toekomst’. De naam doet natuurlijk al vermoeden waar de deelnemers mee aan de slag gaan. Het gaat erom dat ze het meest innovatieve en vernieuwende kampeermiddel van de toekomst ontwerpen. Niets is daarbij te gek, alle creatieve en unieke ideeën zijn welkom. Of het nu gaat om een lichtgewicht camper, duurzame caravan of een innovatieve tent, iedere student wordt van uitgedaagd om zich helemaal uit te leven.

Meedoen aan de Designwedstrijd

Wie mee wil doen aan de Caravana Designwedstrijd, moet zijn of haar werk (idee en visie over het kampeermiddel van de toekomst) digitaal uitwerken en voor 1 november 2019 inzenden. Daarna zal een vakjury, bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van Bovag, LMC, NKC en ANWB, de aanmeldingen beoordelen en daaruit tien studenten nomineren voor de finale. Deze tien finalisten moeten hun ontwerp tot een 3D model uitwerken. Dat model wordt getoond op de Caravana 2020. Vervolgens wordt op de beurs wordt door de jury en de bezoekers het winnende ontwerp gekozen. De winnende student ontvangt een juryprijs en een publieksprijs. De juryprijs bestaat uit een bezoek aan een caravan/camperfabriek in Duitsland voor een afspraak met een designteam, de publieksprijs bedraagt een geldprijs van € 900,-. Voor meer informatie kun je ook de presentatie bekijken.

Heb je interesse in deelname? Meld je dan voor 1 november 2019 aan via het inschrijfformulier.

Like dit artikel
Tweet dit artikel