Dethleffs Aero in modeljaar 2023 ook in Up-uitvoering met hefbed

Dethleffs Aero Up modeljaar 2023 - caravan met hefbed

Dethleffs Aero in modeljaar 2023 ook in Up-uitvoering met hefbed

Dethleffs heeft al jaren de slogan ”een vriend van de familie”. De Duitse caravan- en camperproducent is die slogan allesbehalve vergeten. Komend kampeerseizoen breidt Dethleffs de Aero-serie uit met drie nieuwe indelingen, alle met de toevoeging Up.

Die toevoeging Up houdt in dat deze caravans zijn uitgevoerd met een hefbed. Perfect voor gezinnen dus, want deze caravans combineren redelijk compacte afmetingen met een relatief groot aantal slaapplaatsen.

Afgeleid van C’Joy indelingen

Dethleffs Aero Up modeljaar 2023 - caravan met hefbedDe indelingen van de nieuwe Aero Up-modellen zijn gebaseerd op de C’Joy modellen. Ze heten Aero Up 460, Aero Up 530 ER en Aero Up 530 KR. Ze hebben één ding gemeen: boven de grote rondzitgroep hebben ze een 2,00 bij 1,44 meter hefbed.

Dit hefbed kun je in een paar stappen – je hoeft alleen maar 2 knoppen in te drukken – ombouwen tot een comfortabele tweepersoons slaapplaats met een 13 centimeter dikke koudschuimmatras. Vanwege dat stapelbed zijn de Aero Up caravans wel een stukje hoger.

Dethleffs Aero Up 460 KR

De indeling van het kleinste Dethleffs Aero Up-model kennen we ook als C’Joy 465 KR. Voorin heeft deze indeling twee stapelbedden. Verder heeft hij een middenkeuken met daar tegenover de natte cel en kledingkast. Achterin bevindt zich een grote zitgroep annex dinette met daarboven het genoemde hefbed. In totaal heeft de Dethleffs Aero Up 460 KR dus zes slaapplaatsen. Optioneel kan het stapelbed ook in een driedubbele uitvoering worden geleverd zodat de caravan zelfs zeven slaapplaatsen heeft.

Dethleffs Aero Up 530 KR

Bij de Dethleffs Aero Up 530 KR zien we voorin ook twee stapelbedden maar die zijn langs de rechterzijde in lengterichting geplaatst. Daar tegenover bevindt zich een aparte zithoek. Dit gedeelte kan met een vouwdeur van de rest van de caravan worden afgescheiden zodat er daadwerkelijk sprake is van een kinderkamer.

In het middelste gedeelte van de C’Joy 530 KR zien we weer de keuken, badkamer en kast. De dinette achterin is iets kleiner dan in de Aero Up 460 KR en kan worden omgebouwd tot een dwarsbed. Daarboven is dus weer het hefbed te vinden, waarmee deze caravan dus afwijkt van de C’Joy 530 KR. Opvallend is verder de grote garagedeur, ideaal voor het laden van grote voorwerpen. Ook de Dethleffs Aero Up 530 KR heeft maximaal zeven slaapplaatsen.

Dethleffs Aero Up 530 ER

Geen caravanserie is meer compleet zonder een indeling met enkele bedden, en die heeft de Aero Up 530 ER dan ook. Die bevinden zich in de voorzijde van de caravan. Je zou zeggen dat dit dan een compleet andere indeling is maar dat valt mee. Achterin bevinden zich namelijk de dinette annex dwarsbed en uiteraard is daarboven het hefbed geplaatst. Ook is er een middenkeuken met aan de andere zijde de badkamer. Een ideale indeling voor de wat oudere kampeerders die ook wel eens met de kleinkinderen op pad gaan. Uiteraard is deze indeling afgeleid van de C’Joy 530 ER.

Made in Sassenberg

Het is geen verrassing dat de Dethleffs Aero Up in de gemeenschappelijke (LMC-)fabriek van de Erwin Hymer Group in Sassenberg wordt geproduceerd. Daar bouwt LMC sinds een paar jaar bijvoorbeeld al de qua concept overeenkomstige Style Lift.

Like dit artikel
Tweet dit artikel