Dethleffs breidt Alpa-serie uit met integraal versie

Dethleffs Alpa I integraal camper zij/vooraanzicht

Dethleffs breidt Alpa uit met integraal versie

Er gingen al een tijdje wat geruchten rond, maar het is nu ook officieel. Dethleffs zal de Alpa-serie, die nu alleen uit alkoof campers bestaat, ook als integraal camper gaan leveren.

Florian Pietrzak, Productmanager van Dethleffs, meldt namelijk dat er in modeljaar 2019 een Alpa integraal camper zal komen die speciaal voor reizende paren is ontwikkeld.

Dethleffs Alpa I integraal camper achterzijdeDeze camper zal een grote rondzit achterin krijgen en voorin eenpersoons hefbedden. Het wordt een ruim opgezette camper die een paar dus echt alle ruimte en bewegingsvrijheid zal bieden. Het concept van de integraal versie van de Alpa zal dus vergelijkbaar zijn met de alkoof versie, waarbij een integraal camper natuurlijk wel een stuk lager is maar ook de extra ruimte van de alkoof moet missen. Uiteraard heeft een integraal camper wel het voordeel van een grote, panoramische voorruit.

Dethleffs Alpa I integraal camper interieurDe hefbedden zullen nu, zoals gebruikelijk bij integraal campers, waarschijnlijk in de cabine worden geplaatst. Deze hebben een lengte van 210 cm en kunnen, voor een gemakkelijke instap, tot heuphoogte zakken. De camper wordt ongeveer 8,5 meter lang en wordt op een Fiat chassis gebouwd. Uiteraard zal een dubbele bodem, waarin de installaties en tanks vorstbestendig kunnen worden ingebouwd, niet ontbreken. Ook zal de nieuwe Alpa I 7820-2 over een garage beschikken. Hij krijgt gladde aluminium zijwanden, die naar keuze geleverd worden in wit of zilvergrijs. Net als de alkoof-uitvoering krijgt hij een gezellig wandmeubel met sideboard en vitrinekast.

Dethleffs streeft ernaar om de prijs (exclusief BPM) van de Alpa I 7820-2 onder de 100.000 euro te houden. De exacte details worden komende zomer bekendgemaakt. Uiteraard zal de Dethleffs Alpa I 7820-2 zijn première op de Caravan Salon in Düsseldorf beleven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel