Dethleffs breidt Trend serie uit met grote alkoof camper

Dethleffs Trend A 7877-2 2018

De Dethleffs Trend A 7877-2 heeft maar liefst zes slaapplaatsen

ISNY – Het Duitse Dethleffs breidt de vorig jaar geïntroduceerde Trend serie in modeljaar uit met een grote alkoof camper.

De 8,60 meter lange Dethleffs Trend A 7877-2 biedt maar liefst zes slaapplaatsen. De Trend serie bestaat dankzij de nieuwe aanwinst in modeljaar 2018 uit 6 halfintegraal campers en drie alkoof campers.

Met de genoemde zes slaapplaatsen is de Trend A 7877-2 allesbehalve een kleine camper, en daarmee ook prima geschikt om met een (flink) gezin op reis te gaan. Dethleffs Trend A 7877-2Boven de cabine, in de alkoof, vinden we uiteraard een tweepersoons bed. Helemaal achter in de camper bevindt zich ook een dwars geplaatst tweepersoons bed. Voor dat bed is een ruime badkamer die de hele breedte van de camper beslaat. Rechts is de douchecabine, links de was/toiletruimte. Het slaap/badgedeelte kan door middel van een deur van de rest van de camper worden afgescheiden.

Nog iets meer naar voeren is de keuken. Aan de linkerzijde het keukenblok in hoekopstelling, rechts de grote koel/vrieskast. Voor de keuken is aan de linkerzijde ook de treinzit, die naar een tweepersoons bed kan worden omgebouwd. Daar tegenover, aan de rechterzijde, is nog een langsbank met 2 zitplaatsen.

Zo’n grote camper kan, ondanks de lichtgewicht bouwwijze die Dethleffs structureel hanteert, niet meer met een klein rijbewijs worden gereden. De maximaal toelaatbare massa van de Dethleffs Trend A 7877-2, die op een Fiat Ducato met AL-KO laagbouwchassis wordt gebouwd, bedraagt 5000 kilo.

De Trend serie wordt in 2018 ook enigszins aangepast, waarover later meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel