Dethleffs Esprit H 6870 camper wint Goldenen Lenkrad

kampeerzaken.nlOp de avond van de 7e november verleende de Bild am Sonntag voor de 32e maal het ‘Goldenen Lenkrad’ aan nieuw geïntroduceerde automobielen. Dit jaar ging de begeerde prijs in de categorie ‘Reisemobile’ naar de firma Dethleffs. 291.000 Lezers van de Bild am Sonntag hebben hun stem uitgebracht en kozen voor de Esprit H 6870 als hun favoriet.
"Wij zijn zeer verheugd over deze onderscheiding", aldus Thomas Fritz, directeur van Dethleffs uit Isny im Algäu, "Door de lezers tot favoriet gekozen te worden maakt ons duidelijk dat wij mij met onze klantgerichte kampeerauto oplossingen de juiste keuze hebben gemaakt, de trends van deze tijd hebben onderkend en onze gedachte ‘Een vriend van de Familie’ meer dan gerecht hebben gedaan."
 
Het winnende model is gebaseerd op het bekende Frauenmobil studiemodel met vele praktische oplossingen zoals een doordachte keuken met variabele afdekkingen, grote schuifladen, moderne dubbele bodem techniek voor een uitstekende wintervastheid en grote opbergruimtes. Het nieuwe kampeerauto model, van de uitvinder van caravans in Duitsland en vandaag de dag grootste kampeerauto producent in Europa, overtuigt niet alleen door het innovatieve design en functionaliteit maar combineert deze gelijktijdig met een modern design.
Na de zeer succesvolle ontwikkeling van de onderneming in de laatste jaren en verschillende onderscheidingen van vaktijdschriften in binnen- en buitenland, is de onderscheiding met het ‘Goldenen Lenkrad’ de ultieme bekroning voor Dethleffs.
Het Goldene Lenkrad
Het ‘Goldene Lenkrad’ volgens uitkomst van een onderzoek de bekendste Duitse onderscheiding voor nieuwe automobielen. De internationaal begeerde prijs werd in 1976 door uigever Axel Springer in het leven geroepen en sindsdien jaarlijks georganiseerd. De uitreiking vindt ieder jaar in november in Berlijn plaats.
De winnaar: De nieuwe ESPRIT H 6870
De Esprit H behoort tot de halfintegraal modellen en is opgebouwd op het vermaarde verlaagde ALKO chassis. Deze zorgt voor een laag zwaartepunt en daarmee voor dynamische rijeigenschappen. Ondanks de dubbele bodem constructie heeft de kampeerauto slechts een hoogte van 293 cm, biedt echter door onder anderen de garage veel plek en opbergruimte. De isolerende dubbele bodemconstructie zorgt voor een optimale wintervastheid: alle relevante installaties en tanks zijn in de dubbele bodem gemonteerd, veilig tegen de kou.
Het nieuw ontwikkelde keukencenter, centraal in de wagen, is voor iedere kampeerauto gebruiker een droom: door de variabele afdekkingen en grote schuifladen wordt de kampeerauto tot een ‘Nouvelle Cuisine’.
Het sportief vormgegeven dak boven de bestuurderscabine, welke standaard over een uitzetbaar venster beschikt, geeft het voertuig haar dynamische uiterlijk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel