Dethleffs Campy gereed voor productie

kampeerzaken.nlDe Dethleffs Campy, die eigenwijze compacte caravan met die grote klep aan de voorzijde, wordt eindelijk écht leverbaar.

 

Werd er vorig jaar nog een studiemodel getoond om de markt af te tasten, nu stond er op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een definitieve Dethleffs Campy. De Dethleffs Campy zal binnenkort in productie gaan, waarschijnlijk zelfs nog dit najaar.


 

Ondanks zijn compacte afmetingen is de Campy is een ruimtewondertje. De opbouwlengte is slechts 3,60 meter bij een breedte van amper 2,10 meter maar toch biedt de Dethleffs Campy alle gewenste comfort met een vast bed, zitgroep, toiletruimte en keuken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de diagonaal opgestelde indeling van Campy.

 

Handig is ook de enorme opbergruimte onder het tweepersoonsbed voorin, welke de Campy uitgesproken flexibel maakt. Of kratten, sport artikelen of zelfs twee staande fietsen, hier is alles op te bergen. En tevens eenvoudig te beladen door de grote klep in de voorkant, welke ver naar boven openklapt.

 

De keuken beschikt over een relatief groot keukenblok met spoelbak, een twee-pits kookstel en een 86l koelkast. De kleppen van de bovenkastjes in de keuken kunnen geopend ook als legplank worden gebruikt. De toiletruimte is eveneens een ruimtewonder, zoals de gehele caravan.

 

Naast een normale wasbak en een in het Luxus pakket inbegrepen toilet, bevinden zich in de toiletruimte ook nog een kast voor wasgoed en een kledingkast. In het woongedeelte nodigt de schuin geplaatste zitgroep uit tot gezelligheid. De zitbanken dienen tevens als extra opbergruimte. De tafel kan indien gewenst onder het tweepersoonsbed worden geschoven. Op deze manier is er veel bewegingsruimte beschikbaar.

 

Het bed zelf biedt een oppervlakte van 2 meter lengte en een breedte van 158 cm resp. 120 cm op het smalste gedeelte. Als extra slaap-plaats kan de ruimte onder het bed gebruikt worden. Met 72 cm hoogte is er genoeg hoofdruimte aanwezig en een passende matras is optioneel leverbaar. Een interessante oplossing is de draaibare licht balk aan het plafond. Deze geeft daar licht, waar deze benodigd wordt. De Dethleffs Campy zal als basisversie beschikbaar zijn met een bewust sobere uitrusting.

 

De prijs voor deze “Basic Campy” ligt bij 8.890 Euro. Wie niet zonder verwarming, koelkast en toilet wil, moet 1.750 Euro voor het Luxus Pakket investeren. In dit geval wordt het maximaal toelaatbare gewicht dan verhoogd tot 900 kg. Voor nogmaals 1.750 Euro krijgt de Dethleffs Campy een exterieur design in Polar blauw met aluminium velgen, stabiele uitdraaisteunen en de praktische klep in de boeg. Meer info op www.dethleffs.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel