Dethleffs caravans naar wereldrecord

kampeerzaken.nlZaterdag 28 juni vond er in Isny im Algäu een opmerkelijk wereldrecord plaats. De vraag was namelijk hoeveel caravans er gelijktijdig door één auto getrokken kon worden. De Nederlander Ad Dekkers heeft het record 2 jaar geleden gezet op 15 aan elkaar gekoppelde caravans, hierna begaf de koppeling van zijn auto het.
Ondanks deze problemen waren deze 15 caravans op zich al voldoende voor een vermelding in het Guinnes Book of Records. Zaterdag 28 juni deed Keulenaar Jan Pollnow een poging om dit record te verbreken.
 
Op een afgesloten straat voor de Dethleffs fabriek liet hij 16 caravans met een speciale koppeling aan elkaar hangen. Elk van deze voertuigen woog meer dan 1100 kilogram. Om het record te verbreken moest hij de 16 caravans met zijn Toyota Auris over een afstand van 100 meter trekken. Pas wanneer de laatste caravan over de eindstreep rolt is het record verbroken.
De firma Dethleffs heeft speciaal voor deze recordpoging, welke door het televisieprogramma Galileo gefilmd is, aanhangerkoppelingen voor de Camper modellen gebouwd en met voertuigen en personeel de nodige ondersteuning geboden.
Het duel Duitsland-Nederland werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Duitsland; op het eind reden alle 16 Dethleffs caravans over de eindstreep. Helaas kon Ad Dekkers dit record op zaterdag niet meer overtroeven daar de koppelingen de druk welke door het remmen ontstond niet konden weerstaan, bij 10 caravans waren deze verbogen. Hierdoor was een tweede poging met 17 voertuigen helaas niet meer mogelijk. Een wereldrecord is ondanks dit toch gehaald en tot de volgende poging heet de wereldrecord houder Jan Pollnow.
De recordpoging zal in de komende weken te zien bij het tv programma Galileo op ProSieben.

Like dit artikel
Tweet dit artikel