Nieuwe Dethleffs C’Joy caravans op CMT en Caravana

Dethleffs C'Joy caravans

De nieuwe Dethleffs C’Joy instapmodellen

ZOETERMEER – Zowel op de CMT in Stuttgart als de Caravana in Leeuwarden kunnen we de primeur zien van de C’Joy, de nieuwe serie caravans die Dethleffs in het instapsegment introduceert.

Een interessante ontwikkeling, want de grootste omzetstijgingen zijn momenteel vooral te behalen bij de campers, waar de verkoopaantallen in een jaar tijd met ongeveer 20% zijn gestegen.

Maar ook bij de caravans is er natuurlijk sprake van een positieve ontwikkeling wat betreft de verkoopaantallen. Na een aantal mindere jaren kan de kampeerbranche weer opgelucht ademhalen. Er is weer investeringsruimte, en daarmee zijn er ook weer mogelijkheden om wat nieuws te brengen, zoals Dethleffs nu doet met de C’Joy.

De nieuwe C’Joy caravans hebben een vanafprijs van 11.200 euro waarmee ze een interessant alternatief op een jong gebruikte caravan kunnen zijn. De serie bestaat vooralsnog uit 3 modellen met een opbouwmaat van 390, 410 en 460. Ze zijn alle 2,12 meter breed en hebben een maximaal toelaatbare massa van 1100 tot 1200 kilo, terwijl er optioneel ook een MTM van 1350 kilo mogelijk is. De voorwand, achterwand en het dak zijn uitgevoerd in hagelbestendig glasvezelversterkt kunststof.

Dethleffs C'Joy indelingen

De C’Joy 390 QSH en 410 QL beschikken over een dwars geplaatst tweepersoons bed voorin de caravan. Waar de 390 QSH een eindkeuken heeft alsmede een treinzit halverwege de linkerzijde heeft, beschikt de 410 QO over een standaardzit achter in de caravan en heeft dus ook een middenkeuken. Wie enkele bedden prefereert, kan kiezen voor de 460 LE, die voorin ook over een ruime standaardzit beschikt. Kopers kunnen kiezen uit 2 verschillende woonwerelden (Clipper en Portobello) en uit 3 optionele uitrustingspakketten. De Dethleffs C’Joy modellen zijn leverbaar vanaf maart 2017.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel