Dethleffs Coco en Pössl Summit 600 Plus zijn de Caravan en Camper van het Jaar 2018

Dethleffs Coco

Dethleffs Coco uitgeroepen tot Caravan van het jaar 2018

UTRECHT – De ANWB Kampeer en Caravan Kampioen reikt jaarlijks onderscheidingen uit voor de meest innovatieve caravan en camper. De winnaars worden bepaald door een vakjury, die bestaat journalisten alsmede een KCK lezer met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt.

Gisteren, op de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, werden de winnaars van de caravan en camper van het jaar 2018 bekend gemaakt. De caravan van het jaar is de nieuwe Dethleffs Coco geworden, terwijl bij de campers de Pössl Summit 600 Plus tot winnaar werd uitgeroepen.

We citeren het commentaar van de jury over beide winnaars:

Dethleffs Coco

Dethleffs CocoDe jury: “De Dethleffs Coco is het resultaat van een project waar technici uit de hele Hymer-groep hun schouders onder hebben gezet. Met als gezamenlijke doel gewichtsbesparing leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van caravans voor de nabije toekomst. De caravan blinkt uit in ergonomie en design. Het interieur van de Coco bestaat voor een deel uit modulaire meubelen. Ze zijn dus verplaatsbaar waarmee meteen duidelijk wordt dat ze geen aandeel hebben in de stevigheid van de carrosserie. De opbouw dankt zijn stijfheid aan een combinatie van lichtgewicht materialen en doordachte vormgeving.”

Pössl Summit 600 Plus

Pössl Summit 600 Plus

Pössl Summit 600 Plus uitgeroepen tot Camper van het Jaar 2018

De jury: “De Summit 600 Plus is, vergeleken met andere buscampers in dit segment, voorzien van een zeer compleet interieur met doordachte ergonomie en vakkundige afwerking. Afgeronde vormen in het keukenblok en de tafel vergroten de bewegingsvrijheid. De zichtlijnen zijn optimaal door het lage meubelwerk naast het keukenblok. De toiletruimte verander je in een douchecabine dankzij een draaibare wand.

Pössle Summit 600 PlusAndere pluspunten zijn dakisolatie, luxe vensters, een uitgebreide verwarming, sfeerverlichting, een groot bed en uitgebreide voorzieningen in de cabine zoals een tweede airbag, cruisecontrole en verstelbare stoelen. Tel daarbij de Citroën Jumper als basis met standaard een 2.0 liter Euro-6 BlueHDi-dieselmotor met maar liefst 163 pk en je hebt een winnaar.”

Bron: ANWB

Like dit artikel
Tweet dit artikel