Dethleffs c´trend zet de trend van c’go door

Dethleffs c'trend

Dethleffs c’trend vervangt de New Line en Aerostyle

ISNY – In navolging van de vorig modeljaar geïntroduceerde c’go introduceert Dethleffs nu een iets grotere variant die ook in een iets hoger prijssegment zit, de c’trend. Ook hier zien we een modern design waarbij de koper kan kiezen uit 5 verschillende indelingen, die door Dethleffs wordt gecombineerd met een hoogwaardige uitrusting met veel aandacht voor de veiligheid.

De c’trend serie moet volgens Dethleffs een echte trendsetter worden. Mooier wonen voor minder geld, luidt de slogan. De serie wordt als vervanger van de New Line en Aerostyle gepositioneerd tussen de compactere c’go en de welbekende Camper serie.

Ook hier staat de serie dus voor een modern design met een heldere, strakke aftimmering in bi-color look en een stoffering in moderne, frisse kleuren. De koper heeft de keuze uit 5 woonwerelden met ieder hun eigen specifieke sfeer. In de avond zorgt de verlichting, bestaande uit spanningsrails met verplaatsbare spots met LED lampen voor een sfeervolle ambiance.

In dit geval gaat design hand in hand met kwaliteit, want Dethleffs past overwegend apparatuur van A-merken toe in de c’trend. Van de hoge, smalle koelkast met een inhoud tot 140 liter tot de Trumatic ringverwarming. Er wordt ook aan de buitenkant niet bezuinigd op kwaliteit. We zien een hagelbestendig dak, front en achterzijde van GFK, AL-KO onderstel, antislinger koppeling, Europese merkbanden en een stabiele metalen bodem in de disselkast. De keuken heeft verder een 3-pits kookplaat en grote laden met Soft-Close en Silent-systeem. De verstelbare lattenbodems met ergonomische koudschuimmatrassen zorgen voor een bijna perfect slaapcomfort.

Er zijn zoals gezegd 5 indelingen. De kleinste is de c´trend 455 QL met een opbouwlengte van 522 cm. Deze heeft voorin een dwars geplaatst 2-persoons bed en achterin een standaardzit. Bij de 475 FR bevindt zich naast het Franse bed voorin ook de natte cel en wastafel. Achterin is het gezellig toeven in de rondzit. Families zullen de bijna 6 meter lange 505 FSK op prijs stellen. Deze is voorin gelijk aan de 475FR, de zitgroep is hier echter in het midden geplaatst om achterin plaats te maken voor een stapelbed.

Wie liever enkele bedden heeft kan kiezen voor de c’trend 515 ER. Ook hier zien we achterin een ruime rondzit die tot 2-persoonsbed kan worden omgebouwd, voorin zien we de 2 enkele bedden. Nog meer ruimte biedt de 250 cm brede 565 FMK. Deze heeft voorin ook een Frans bed en natte cel, daarna een schuifdeur voor de nodige privacy en vervolgens de zitgroep in het midden. Achterin zien we hier 2 stapelbedden met de nodige bergruimte die met een schuifdeur afgescheiden kunnen worden van de rest van de caravan.

Uiteraard is de première van de nieuwe c’trend op de Caravan Salon in Düsseldorf, waar deze voor modeljaar 2015 nieuwe serie op de stand van Dethleffs kan worden bewonderd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel