Dethleffs e.Home: elektrisch aangedreven camper

Dethleffs e.Home

Dethleffs e.Home: elektrisch aangedreven camper

DÜSSELDORF – Dethleffs presenteerde op de Caravan Salon de e.Home, een studiemodel van een geheel elektrisch aangedreven camper.

Deze camper is niet alleen geheel elektrisch aangedreven, maar is ook rondom voorzien van zonnecellen om zoveel mogelijk onafhankelijk van externe energievoorzieningen te zijn.

Dethleffs heeft de e.Home gebouwd op basis van een elektrische Iveco Daily. De zonnepanelen, die rondom op de opbouw van de camper zijn gemonteerd, hebben een totale oppervlakte van 31 vierkante meter. Samen hebben ze een capaciteit van 3.000 Watt stroom genereren. De Iveco Daily is voorzien van een elektromotor van 109 pk. Hiermee kan de 5,6 ton zware camper een snelheid van ongeveer 80 km/uur halen. De actieradius is een kleine 200 kilometer.

Al met al zijn er dus nog wel de nodige beperkingen. Logisch, het is ook maar een studiemodel. Die actieradius wordt overigens behaald door het gebruik van FIAMM sodium-nikkelchloride accu’s met een totale capaciteit van 228 Ah. De accu’s kunnen ongeveer 1.500 maal worden opgeladen en zijn volledig recyclebaar. Dankzij een snellader kunnen de accu’s met zo’n 2 uur laden weer tot 80% van hun capaciteit worden gevuld. Het tot 100% opladen via een normaal stopcontact duurt ongeveer 24 uur.  Ondanks deze beperkingen zijn de technici van Dethleffs er van overtuigd dat er over niet al te lange tijd daadwerkelijk elektrische campers rondrijden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel