Dethleffs en Nissan gaan samen een ‘urban camper’ op de mark brengen

Nissan Seaside by Dethleffs urban camper

Dethleffs en Nissan gaan samen een ‘urban camper’ op de mark brengen

Dethleffs gaat in Duitsland samenwerken met autofabrikant Nissan. Samen lanceren deze merken een ‘urban camper’ met de naam ‘Seaside by Dethleffs’. Het model zal vooralsnog alleen in Duitsland op de markt worden gebracht.

Daar zal de kampeerbus naar verwachting vanaf de zomer van 2022 via de Nissan-dealers te koop zijn. Men verwacht, omdat dergelijke compacte camperbusjes momenteel ontzettend populair zijn, de Seaside in een later stadium ook in andere Europese landen te gaan verkopen.

Hoewel het bijna nooit onder eigen naam was, bouwt Dethleffs al buscampers sinds 2004. De Duitse camper- en caravanproducent bouwde die vooral voor andere merken, zoals Pössl. Pas sinds dit modeljaar biedt Dethleffs de buscampers ook onder eigen naam aan.

Samenwerking

Maar Dethleffs gaat nu dus ook samenwerken met de Japanse autofabrikant Nissan, die in het recente verleden ook de door Westfalia omgebouwde NV300 Michelangelo aanbood. Nissan en Dethleffs lanceren nu samen de Seaside, een praktische en veelzijdige ‘urban camper’ die over enkele dagen aan het publiek zal worden voorgesteld.

Alexander Leopold, voorzitter van de raad van bestuur bij Dethleffs: “Meer dan 17 jaar geleden zijn we begonnen om naast campers en caravans ook campers te produceren. Vandaag de dag rollen er jaarlijks meer dan 7.000 urban campers en camper vans van onze productielijn en we zijn verheugd dat we Nissan in dit spannende nieuwe project kunnen ondersteunen met onze ervaring en expertise.”

Bernhard Hohns, Manager LCV Nissan Duitsland, licht de samenwerking als volgt toe: “Steeds meer klanten zijn geïnteresseerd in kampeervakanties en zijn op zoek naar een product dat zowel compact is als geschikt voor dagelijks gebruik. Daarom is het geweldig dat we in Dethleffs een ervaren partner hebben gevonden, die staat voor de hoogste kwaliteit op het gebied van vrijetijdsvoertuigen en met wie we geschikte campers kunnen lanceren op basis van de Nissan Vans”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel