Dethleffs Exclusiv 2018: aangepast en goedkoper

Dethleffs Exclusiv 2018

Dethleffs Exclusiv 2018: aangepast en goedkoper

DÜSSELDORF – De Beduin, die bij Dethleffs het middensegment vertegenwoordigde, gaat in modeljaar 2018 uit het leveringsprogramma. Daarom zijn er bij het Duitse merk wat wijzigingen doorvoeren bij de andere modellen.

Het is namelijk de bedoeling dat de Dethleffs Beduin voortaan opgaat in de iets duurdere Exclusiv serie. De laatstgenoemde wordt daarom wat aangepast om beter aan te sluiten bij zijn nieuwe marktpositie.

Dethleffs Exclusiv 2018Enerzijds gaat Dethleffs de Exclusiv in modeljaar 2018 iets uitkleden, anderzijds ook weer voorzien van andere extra’s. Ook komen er een aantal indelingen te vervallen en wordt de caravan iets goedkoper. Om de basisprijs wat aantrekkelijker te maken, zijn zaken als het luxe tapijt, de oplegmatrassen, dekens en leren bekleding voortaan optioneel verkrijgbaar. Nieuw zijn de sierverlichting in de vorm van een LED-strip over de gehele lengte van de caravan, de verlichte achterwand van de keuken en dimbare sfeerverlichting.

Dethleffs Exclusiv 2018 indelingenHet interieur is in modeljaar 2018 samengesteld uit een mix van grijs, antraciet en crème, men kan daarbij kiezen uit de bekledingsstoffen Lavin Softweiß en Amarao. De kussens zijn voortaan wat forser uitgevoerd. Qua indelingen is er het nodige verander. Er zijn totaal 7 indelingen waarbij men de keus heeft tussen indelingen met een kinderkamer, tweepersoons bedden (Franse bedden een Queens bed) en enkele bedden, en dat bij opbouwlengtes van 6,50 m tot 8,05 m.

Optioneel is er onder meer een winterpakket leverbaar. Dit omvat onder anderen twee binnen geplaatste afvalwatertanks, waarmee bevriezing van het afvalwater wordt voorkomen, alsmede twee extra convectoren voor de vloeistofverwarming. De vloerverwarming kan apart worden geregeld, de bediening daarvan kan ook via een app worden gedaan.

Ook komt er een ‘Professional’ versie van de Eclusiv, waarover later meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel