Dethleffs Generation

Dethleffs Generation

Dethleffs Generation

De Dethleffs Generation is nieuw voor modeljaar 2019. Dethleffs bestempelt de Generation als een serie actiemodellen. De caravans uit deze serie zijn dan ook erg compleet uitgevoerd.

De Dethleffs Generation-serie wordt qua prijs gepositioneerd tussen de bestaande Camper en Nomad-serie.

Minder houtdecor in interieur

Dethleffs GenerationHet uiterlijk van de Dethleffs Generation caravans heeft iets minder weg van de Nomad, wat dat betreft lijken de caravans meer op die uit de Camper- en Exclusiv-serie. Dethleffs heeft voor de Generation een geheel nieuw interieur ontwikkeld. Opvallend is het geringe gebruik van houtdecor. Dethleffs heeft ervoor gekozen om relatief veel effen kleuren aan de betimmering toe te voegen. Alleen de deuren van de kleerkast en toiletruimte zijn nog in houtdecor uitgevoerd. Door de smaakvolle samenstelling van de kleuren doet het interieur evengoed erg sfeervol aan.

Extra complete actiemodellen

Zoals gezegd mogen we de caravans uit deze serie als actiemodellen beschouwen. Dethleffs ze ook extra compleet uitgevoerd. Dat levert de kopers een prijsvoordeel op van maximaal ongeveer 4000 euro.

Vijf indelingen

Dethleffs Generation indelingenDethleffs levert de Generation in modeljaar 2019 in vijf indelingen. Voor de Nederlandse kampeerders zijn vooral de 465 EL en de 465 FR interessant. De Generation 465 EL heeft een standaardzit en enkele bedden. Door middel van een tussenstuk kun je er ook een groot tweepersoonsbed van maken. De Dethleffs Generation 465 FR heeft weer een rondzit en in het slaapgedeelte vinden we hier een Frans bed. De andere indelingen zijn wat groter. De 515 ER en 515 LE hebben enkele bedden in combinatie met een rondzit respectievelijk standaardzit. Interessant is ook de 515 QSK. Deze heeft voorin een dwarsbed met daarachter een middendinette. Helemaal achterin heeft de 515 QSK een kinderkamer met stapelbed. Alle indelingen hebben een MTM van 1800 kilo.

Like dit artikel
Tweet dit artikel