Dethleffs introduceert met de Globevan ook een kleinere buscamper

Dethleffs Globevan buscamper

Dethleffs introduceert met de Globevan ook een kleinere buscamper

Wat veel mensen nog niet weten, is dat Dethleffs sinds kort ook buscampers aanbiedt. Bovendien bouwt Dethleffs ook al heel lang buscampers voor andere merken. De Nederlandse importeur heeft de nieuwe buscampers nog niet officieel in het leveringsprogramma.

Dat zal waarschijnlijk binnen afzienbare tijd gebeuren. In Nederland staat bij verschillende dealers namelijk al de Dethleffs Globetrail buscamper. Die bouwt de Duitse fabrikant op basis van de Fiat Ducato en Citroën Jumper. Omdat het moederbedrijf van Dethleffs ook met Ford gaat samenwerken komt er binnenkort ook de Dethleffs Globevan, op basis van de Ford Transit Custom.

Eerst alleen voor andere merken

De ontwikkeling van de buscampers heeft Dethleffs een beetje apart verloop gehad. Want lang voordat Dethleffs buscampers in het programma opnam, bouwde Dethleffs die wel. Dat deed Dethleffs sinds 2004 onder anderen voor Pössl (de ‘D’-modellen). Nog niet zo lang geleden werd de Dethleffs-fabriek ook nog eens uitgebreid met een aparte productiehal voor buscampers, waar Dethleffs deze voertuigen voor de andere merken binnen de Erwin Hymer Group bouwde.

Nu ook eigen buscampers

Maar Dethleffs gaat nu ook zelf buscampers op de markt brengen. Afgelopen zomer introduceerde het Duitse merk al de Globetrail, die in twee indelingen verkrijgbaar is. Nu moederbedrijf EHG (Erwin Hymer Group) ook met Ford gaat samenwerken, wordt het programma met een tweede model uitgebreid.

Globevan

In april komt namelijk de iets kleinere Globevan, die Dethleffs op basis van de Ford Transit Custom gaat bouwen. Er komen twee uitvoeringen, die dankzij het hefdak vier slaapplaatsen en maximaal zes zitplaatsen bieden. Bij de Globevan Camp One heeft het basisvoertuig een redelijk sobere basisuitrusting. De Ford Transit is dan standaard uitgerust met een noodrem-, helling- en zijwindassistent en achteruitrijcamera. Wie meer luxe wil, kan ook kiezen voor de Camp Two. Dan is de Ford Transit Custom uitgevoerd met diverse extra bestuurdersassistenten en een uitgebreid audio- en navigatiesysteem.

Indeling

De Globevan is een compact model, waarbij de achterbank kan worden omgebouwd tot een tweepersoons bed. Langs de linkerzijde bevindt zich een opbergmeubel en een aantal verwijderbare opbergboxen. Er is geen daadwerkelijk keukenblokje maar er is wel een mogelijkheid om een kookplaatje te plaatsen. De zitgroep bestaat uit de achterbank, de draaibare voorstoelen en de in hoogte verstelbare tafel die ook buiten kan worden gebruikt. Ook de opbergboxen langs de wand kunnen als zitplaats dienen en buiten gebruikt worden, een slimme vondst. De Dethleffs Globevan heeft geen ruimte voor een toilet/badkamer. Wel is er aan de achterzijde een aansluiting voor een buitendouche onder de geopende achterklep.

Like dit artikel
Tweet dit artikel