Dethleffs introduceert nieuwe Summer Edition op CMT 2015

Dethleffs Summer Edition 2015

Dethleffs toont Summer Edition 2015 op CMT Stuttgart

ISNY – De CMT in Stuttgart, één van Europa’s grootste beurzen op het gebied van vakantie en kamperen, is voor veel bedrijven traditioneel de gelegenheid om de eerste actiemodellen van het nieuwe seizoen te introduceren.

Ook Dethleffs maakt gebruik van die gelegenheid. De Duitse caravan- en camperproducent bouwt regelmatig actiemodellen onder de serienaam Summer Edition. Dat geldt ook voor het komende seizoen, want de bezoekers van de CMT kunnen daar 4 splinternieuwe actiemodellen van die serie bewonderen.

Dethleffs koos hierbij voor de vier populairste indelingen en maakte daarmee een aantal aantrekkelijke caravans voor een even aantrekkelijke prijs. De kopers hebben bij deze 4 modellen de keus uit 3 woonwerelden. Uiteraard is de standaarduitrusting van de Summer Edition, zoals we van actiemodellen gewend zijn, uiterst compleet. Zo zien we onder anderen het AL-KO ATC systeem, zijn het dak, de voorzijde en achterzijde uit hagelbestendig en duurzaam GFK vervaardigd en is er aan de buitenzijde een multifunctionele stekerdoos gemonteerd. Afhankelijk van de indeling is de maximum massa verhoogd tot 1700 of zelfs 1800 kg voor een hoger laadvermogen. Ook zijn de voertuigen voorzien van Truma Therme warmwatervoorziening, een hordeur en een panorama dakraam

De vier Summer Edition caravans zullen worden geleverd voor prijzen rond de 17.000 euro, wat de kopers een voordeel van ongeveer 1600 euro oplevert.

Indelingen

Zoals gezegd, zijn er 4 indelingen in de 2015 versie van de Summer Edition beschikbaar. De Summer Edition 475 FR is de ideale indeling voor paren. De opbouwlengte van 562 cm biebt veel ruimte maar de wagen is evengoed nog relatief compact. Voorin bevindt zich een Frans bed en de natte cel. De rondzit achterin kan naar behoefte worden omgebouwd tot een tweepersoons bed. Families zullen zich meer thuis voelen in de ongeveer 6 meter lange 505 FSK. Voorin is deze gelijk aan de 475FR, de zitgroep bevindt zich echter in het midden van de caravan zodat er achterin plaats is voor een stapelbed. De stapelbedden zijn niet alleen bedoeld voor kinderen, ze zijn ook groot en stevig genoeg voor volwassenen. Wie liever enkele bedden heeft, zou eens naar de 515 ER kunnen kijken. Een geheel nieuwe inrichting is de Summer Edition 515 FR. Dat is in feite de 515 ER, maar dan met een tweepersoons bed van 160 cm breed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel