Dethleffs introduceert Trend alkoofcampers

Dethleffs Trend A camper

Dethleffs Trend A: 6 personen, toch onder de 3500 kg

STUTTGART – De naam is erg toepasselijk want de aloude alkoof campers zijn dit seizoen, net als de buscampers, een aardige trend. De naam Trend heeft Dethleffs voor deze nieuwe alkoof campers dan ook prima gekozen.

Het voornaamste kenmerk van dit nieuwe model is de lichtgewicht bouwwijze, die deze nieuwe serie alkoofcampers nieuwe mogelijkheden geeft. Uiteraard is deze nieuwe serie volgende maand te zien op de CMT in Stuttgart.

Deze gewichtsbesparende bouwwijze zorgt ervoor dat de Trend A 6977 met een maximaal toelaatbare massa van 3500 kilo geschikt is voor 6 personen. Vroeger werden er ook wel 6-persoons campers onder de 3500 kilo aangeboden, maar het laadvermogen daarvan was over het algemeen onvoldoende om daadwerkelijk met 6 mensen op stap te gaan zonder de toegestane massa te overschrijden.

Nadat Dethleffs vorig seizoen al de halfintegraal campers uit de Trend serie vernieuwde, zijn nu dus ook de alkoof campers aan de beurt. De vernieuwing betreft veel meer dan alleen de bouwwijze. Het uiterlijk is opgefrist en ze hebben ook een geheel nieuwe inrichting.

Dethleffs Trend A camperNet als de succesvolle semi-integraal campers zijn ook de campers uit de Trend A serie voorzien van brede toegangsdeuren. Ook de uitrusting komt voor een groot deel overeen. Ook de Trend A heeft een keuken met soft-close laden, een koekkast van 142 liter en hoogwaardige Evopore HRC matrassen op de vaste bedden. De Fiat Ducato woord de Trend A op wordt gebouwd is voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals ESP, TractionPlus, Hill Holder Assistent alsmede Descent Control.

In het interieur zien we Virginia eiken decor en hoogglanzende kastdeurtjes in pastelwit. De ruime dinette kan worden omgebouwd tor tweepersoons bed. De bank die naar achteren kijkt kan tegen meeprijs worden voorzien van rolgordels zodat deze camper geschikt is om 6 personen te vervoeren. De natte cel met de “Vario-Schenk-Toilettenraum-Technik” is ruim en praktisch ingericht.Achterin zien we een grote garage met ruimte voor fietsen en andere zaken.

De Trend Alkoof serie is verkrijgbaar in 2 verschillende indelingen. Als basis dient voor beide modellen de Fiat Ducato met ladderchassis en een 2 liter Mjet motor met 115 pk.

Het verschil tussen de modellen bedraagt behalve de lengte ook het bed achterin. De Trend A 5887 is 653 cm lang en heeft achterin een stapelbed. De Trend A 6977is iets langer met 708 cm, daarin vinden we achterin een dwars geplaatste 2-persoons bed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel