Dethleffs lanceert zijn eerste buscamper op basis van de VW Crafter

Dethleffs Globetrail Performance buscamper op VW Crafter

Dethleffs lanceert zijn eerste buscamper op basis van de VW Crafter

De bekende Duitse camper- en caravanfabrikant Dethleffs heeft op de Caravan Salon in Düsseldorf zijn eerste buscamper op basis van het Volkswagen Crafter-basisvoertuig onthuld. Het nieuwe model, genaamd Globetrail 600 DR Performance, is een belangrijke stap voor Dethleffs omdat het merk hierdoor ook buscampers in een ‘premium’ marktsegment aan kan bieden.

Dethleffs is absoluut geen nieuwkomer op het gebied van campers, integendeel zelfs. Maar het bedrijf heeft pas in 2022 zijn eerste eigen buscampers gelanceerd. Tot nu toe heeft het bedrijf die buscampers uitgebracht op basis van Fiat, Citroën, Peugeot en Ford-basisvoertuigen. Met de nieuwe Globetrail 600 DR Performance gaat Dethleffs ook buscampers bouwen met de Volkswagen Crafter als basisvoertuig.

De lancering van dit nieuwe model is een belangrijke stap voor Dethleffs om een sterkere positie te verwerven in het hogere marktsegment. Het bedrijf sluit zich aan bij andere merken zoals Volkswagen (Grand California), Knaus (Boxdrive), en Adria (Twin Max) die al campervans op het VW Crafter-platform aanbieden.

Dethleffs Globetrail 600 DR Performance

De Globetrail 600 DR Performance is een 6 meter lange buscamper met een breedte van 2,04 meter en een hoogte van 2,59 meter. Het voertuig is uitgerust met een 177 pk motor en een automatische versnellingsbak. De reden dat de VW Crafter – evenals het zustermodel MAN TGE – niet zo vaak als basisvoertuig voor campers wordt gebruikt, is het feit dat dit voertuig vrij smal is. Te smal voor een dwarsbed in ieder geval. Daarom heeft Dethleffs de carrosserie te hoogte van het dwarsbed – want dat heeft deze Globetrail wel degelijk – voorzien van een bescheiden uitbouw.

Indeling

Dit aan de achterzijde geplaatste dwarsbed is toegankelijk via een uitschuifbare trede. De keuken bevindt zich aan de linkerkant van de ingang en bevat een Thetford koelkast met een lade-achtige opening. Voorin bevindt zich de gebruikelijke zitgroep, bestaande uit de draaibare voorstoelen, een tafel en een dwarsbank.

Centrale douche

Een van de meest opvallende kenmerken van de Globetrail 600 DR Performance is de centrale douche op de vloer. Dit is een uniek ontwerp waarmee de ruimte efficiënt wordt gebruikt. De badkamer is voorzien van een WC en een opklapbare wastafel, terwijl de douche zich in het midden van de gang bevindt, afgescheiden door een vouwgordijn.

Het voertuig is ook uitgerust met een touchscreen en een app ontwikkeld door Dethleffs, waarmee gebruikers verschillende boordsystemen kunnen bedienen en toegang hebben tot routeplanning en toeristische informatie.

Marktimpact

Met de introductie van de Globetrail 600 DR Performance zet Dethleffs een belangrijke stap in de buscampermarkt. Niet alleen omdat het model innovatief design met hoogwaardige functies combineert, hiermee positioneert het bedrijf zich ook in een meer premium segment. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Dethleffs Globetrail 600 DR Performance wordt ontvangen door de markt. Ook zal het interessant zijn om te zien welke impact deze ontwikkeling zal hebben op de toekomstige strategie van Dethleffs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel