Dethleffs neemt Beduin Scandinavia weer in programma op

Dethleffs Beduin Scandinavia

Dethleffs neemt Beduin Scandinavia weer in programma op

De Duitse caravan- en camperfabrikant Dethleffs introduceert haar nieuwste vlaggenschip voor het volgende modeljaar, de Beduin Scandinavia.

De Beduin was vroeger een gewaardeerde serie in het Dethleffs programma. Dit model bevond zich in het hogere middensegment. Toen Dethleffs het leveringsprogramma een paar jaar geleden ging stroomlijnen, ging dat ten koste van de Beduin. Deze is nu weer terug, en in de Scandinavia-uitvoering is de Beduin nu zelfs het vlaggenschip van Dethleffs.

De Dethleffs was altijd al een caravan voor kampeerders die hoge eisen stelden. Als Scandinavia is hij ook nog eens geschikt om in vier seizoenen te kamperen. Hij heeft een elegant Scandinavisch interieur met natuurlijke houtlook en een riante standaarduitrusting. De zeven indelingen – waarvan twee geheel nieuw – zijn afgeleid van de typisch Scandinavische indelingen. Zo zien we aan de voorzijde van de caravan vaak een ruime rondzit, en achterin een slaapgedeelte met tweepersoonsbed en stapelbed. De meeste indelingen van de Beduin Scandinavia model 2021 zijn dan ook echte gezinscaravans.

Scandinavia

De Beduin Scandinavia doet zijn naam duidelijk eer aan. Hij heeft een uitstekende isolatie, standaard warmwaterverwarming en elektrische vloerverwarming zodat hij het hele jaar door gebruikt kan worden. Ook heeft hij een typisch Scandinavische inrichting met meer dan voldoende ruimte, een goed uitgeruste keuken, veel natuurlijke materialen en een modern meubelconcept.

Interieur

In het interieurontwerp zien we een mix van contrasten die een uitzonderlijk elegante eenheid vormen. Het heeft moderne leisteengrijze antraciettinten, witte oppervlakken, echte houtoptiek en natuurlijke materialen, zoals de echt houten handgrepen van de bovenkasten. Een compositie die zijn oorsprong vindt in Noord-Europa en goed past bij de nieuwste trends. Klanten kunnen kiezen uit drie verschillend gekleurde stofferingen passen bij het interieur met designgordijnen en een zijwanddecor in natuurlijke viltlook ronden het interieurdesign, geïnspireerd op de natuur. De Beduin heeft een sfeervol verlichtingsconcept met directe en indirecte lichtbronnen dat zorgt voor een gezellige sfeer. Verder heeft de Beduin Scandinavia een extra brede toegangsdeur inclusief raam, hoogwaardige7-zone matras van luchtregulerend materiaal, hoofdsteunen in de zithoek en een keuken met grote lades en een ruime koelkast van 142 of zelfs 175 liter. Ook is er een groot 3-pits fornuis en een praktische oven.

Exterieur

Het moderne design van de nieuwe Dethleffs-serie komt ook tot uiting in het exterieur van de caravan. Zo heeft de caravans gladde beplating op de zijwanden, fraaie trapeziumvormige ramen, chroomkleurige rangeergrepen, chique achterbumper met geïntegreerde verlichting en een disselafdekking.

De Dethleffs Beduin Scandinavia heeft ook een uitgebreide veiligheidsuitrusting met een stabilisatorkoppeling, hoogwaardige merkbanden, een hagelbestendig GFK-dak, zelfstellende remmen en een praktische kogeldrukweger.

Indelingen

Er kan gekozen worden uit zeven indelingen. Dankzij het uitgekiende ruimteconcept bieden deze veel bewegingsvrijheid. De indelingen hebben opbouwlengtes van 650 cm tot 805 cm. Alle modellen zijn 250 cm breed. Het maximaal toelaatbaar gewicht van de kleinste indeling, de 540 QMK, is 1.800 kg. Dit loopt op tot 2.200 kg bij de 740 BFK. Afhankelijk van de individuele wensen kunnen de modellen tot 2.800 kg worden geladen. Behalve de twee kortste modellen zijn het allemaal tandemassers.

Onder de indelingen van de nieuwe Beduin zien we ook bekende, zoals de gezinsvariant 540 QMK met stapelbedden en badkamer achterin, de 590 RK met familieslaapkamer en de 650 RFK met het slaapgedeelte in het midden van het voertuig. Ook zijn er uitvoeringen met éénpersoonsbedden. De 650 RE heeft een extra grote rondzit en de geheel nieuwe 670 BT kenmerkt zich door de keuken aan de voorzijde.

Ook nieuw is de grootste variant, de 740 BFK. Deze heeft een royale keuken aan de voorzijde, met in het midden een rondzitgroep en extra bank. Achterin staan zijn stapelbedden, daarvoor de badkamer en dan de slaapkamer. Er is ook een extra zithoekje voor de kinderen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel