Dethleffs noteert omzetstijging van 17%

Dethleffs fabriek

De Dethleffs fabriek in Isny (D)

ISNY  – De bedrijfsleiding van Dethleffs, bestaande uit Alexander Leopold en Günther Wank, kan zowel trots als tevreden zijn. Met een totale omzet van 311 miljoen euro over het afgelopen modeljaar heeft Dethleffs een omzetstijging van maar liefst 17% vergeleken met vorig jaar weten te behalen.

Deze stijging overtrof volgens Alexander Leopold en Günther Wank zelfs de meest optimistische verwachtingen.

Er zijn in het afgelopen modeljaar maar liefst 9600 recreatievoertuigen geproduceerd in de Dethleffs fabriek in Isny. Daarvan zijn er zo’n 8000 gemotoriseerd, dus een camper. Dat is een absoluut record voor Dethleffs. Bijzonder is ook, dat er nergens in Europa een fabriek is waar per jaar meer campers van de band rollen dan in de Dethleffs fabriek in Isny. Wie zich over deze aantallen verbaast: Dethleffs maakt deel uit van de Erwin Hymer Group. De mogelijkheid bestaat dat er in Isny ook campers van andere merken dan alleen Dethleffs van de band rollen, en dat caravans van Dethleffs deels bij andere fabrieken van de Erwin Hymer Group worden gemaakt.

Ook voor de toekomst ziet bedrijfsleider Alexander Leopold uitsluited positieve ontwikkelingen. Voor het komende seizoen verwacht men de productie door een nog verder verbeterde planning nog een kleine 10% te kunnen laten stijgen. Leopold geeft aan dat deze successsen voor een groot deel te danken zijn aan de investeringen die het bedijf heeft gedaan, bovendien is de consument duidelijk meer bereid om aankopen te doen. Verder mag het kamperen zich ook verheugen in een stijgende belangstelling.

Deze ontwikkelingen zijn naturlijk ook positief voor de arbeidsmarkt in de regio. Het personeelsbestand van Dethleffs is de afgelopen tijd met ongeveer 100 mensen gestegen naar totaal 900 medewerkers. Om de Dethleffs fabriek klaar voor de toekomst te maken, wil het bedrijf vanaf 2018 gedurende 3 jaar zo’n 50 miljoen euro investeren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel