Dethleffs presenteert de Grand Alpa A 7820-2

Dethleffs Grand Alpa A 7820-2

Grote 2-persoons camper van Dethleffs

DÜSSELDORF – Met de Grand Alpa A 7820-2, die op basis van een Fiat Ducato wordt gebouwd, laat Dethleffs op de Caravan Salon in Düsseldorf een speciaal model op 6 wielen zien.

De 8,60 meter lange alkoofcamper is het grootste speciaal voor echtparen ontwikkelde model in het leveringsprogramma van Dethleffs.

De camper is uitgerust met enkele bedden in de alkoof en een grote rondzit achterin de camper, die tot een groot tweepersoons bed kan worden omgebouwd. De keuken is riant uitgevoerd met ondermeer een driepits kookplaat, apothekerskast, laden met softclose systeem, afvalemmer, centrale vergrendeling, een grote koelkast met apart vriesvak, verstelbare planken in de bovenkastjes en een afzuigkap.

De rondzit achterin de camper biedt alle ruimte om te eten, uit te rusten of televisie te kijken. Dethleffs biedt de televisieliefhebbers 2 opties. Bij de eerste variant kun je een 22 inch televisie omhoog trekken uit de tegen de rijrichting in liggende stoelen. Deze stoelen kunnen overigens worden voorzien van 3-punts gordels zodat je ook met 4 personen met deze Grand Alpa mag rijden. In de tweede variant is er een 32 inch televisie met soundpakket in een bovenkast ingebouwd. Je kunt deze televisie naar beneden trekken tot hij, voor het panoramavenster, op ooghoogte hangt.

Aansluitend zien we een groot wandmeubel met vitrinekast. Daaronder bevindt zich de nodige bergruimte. De stoffering is optioneel overigens ook in leder leverbaar.

In de alkoof van de 3.23 m hoge alkoofcamper vinden 2 eenpersoonsbedden van 80 cm breed. Deze kunnen desgewenst worden omgebouwd tot één groot bed. De alkoof heeft een inwendige hoogte van 70 cm en is via een trapje bereikbaar. Die trap is geïntegreerd in de wand die de cabine van de woonruimte scheidt. De badkamer is overgenomen van de Globetrotter XLI. Het toilet en de douche zijn gescheiden maar kunnen middels een paar deuren tot één grote ruimte worden samengevoegd.

Standaard is de Grand Alpa A 7820-2 uitgerust met de nieuwe Euro 6 dieselmotor met 130 pk. De maximaal toelaatbare massa ligt rond de 5,4 ton zodat het 5 ton wegende voertuig met zo’n 400 kg kan worden beladen. De Dethleffs Grand Alpa, waarvan de cabine net als bij de normale Alpa alleen tijdens de rit wordt gebruikt, is leverbaar vanaf zo’n 86.000 euro ex BPM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel