Dethleffs presenteert studiemodel caravan met fold-out

Dethleffs C´go 525 REZ

Dethleffs C´go 525 REZ: studiemodel van caravan met fold-out

In Amerika zijn ze geen zeldzaamheid, campers of caravans met een slide-out. In Europa zie je ze maar zelden. En als je ze ziet, dan zijn het meestal grote campers van Amerikaanse komaf.

Dethleffs laat op de komende editie van de CMT een bijzonder studiemodel zien, waarbij het zich duidelijk heeft laten inspireren door deze slide-outs maar toch voor een iets andere oplossing koos.

Het studiemodel, de Dethleffs C´go 525 REZ, lijkt op het eerste gezicht een normale caravan met een zitgroep voorin en enkele bedden achterin. In plaats van het achterraam heeft de caravan echter een fold-out. Dat is een uitbouw die je uitklapt, in plaats van naar buiten schuift. De klep van de fold-out scharniert naar boven open. Zodra deze helemaal is uitgeklapt, wordt er onder die klep automatisch een compleet eenpersoons bed uitgevouwen. Vanwege deze fold-out is de caravan weliswaar 17 centimeter langer, maar het is evengoed een mooie plaatsbesparende manier om een extra slaapplaats te creëren.

Met een formaat van 185 x 70 cm is het dan wel geen riante slaapplaats, maar meer dan voldoende voor bijvoorbeeld een logerend kleinkind. Bovendien is het nog maar een studiemodel. De kans is natuurlijk aanwezig dat Dethleffs, aan de hand van de reacties van het publiek, nog het één en andere aan gaat passen als de caravan daadwerkelijk in productie zou gaan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel