Dethleffs vernieuwt de Esprit

Dethleffs Esprit 2021

Dethleffs vernieuwt de Esprit

Dethleffs heeft de Esprit-integraal campers van modeljaar 2021 opgewaardeerd. Deze serie krijgt voortaan een grote dubbele vloer en een nog hoogwaardiger interieur.

Voorheen waren er in de Esprit-serie nog maar twee indelingen beschikbaar, met ingang van modeljaar 2021 zullen er vier indelingen beschikbaar zijn.

De vernieuwde Esprit is gebaseerd op de Fiat Ducato met een Alko laagbouw chassis. Standaard is de Ducato uitgerust met een 140 pk dieselmotor. De maximaal toegestane massa van de Esprit is 4.250 kilo. De hoogwaardige opbouw (Dethleffs Lifetime Plus) is volledig houtvrij.

Lichte kleuren

Dethleffs Esprit 2021Dethleffs heeft gekozen voor lichte kleuren in het interieur, dat daardoor een goede ruimtelijke indruk biedt. Het houtdecor heeft een voelbare nerf, de hoogglans kastfronten zijn uitgevoerd in leverkleur. Fraai is ook de indirecte verlichting boven de vloer en boven de bovenkasten. Het ‘marmeren’ paneel naast de ingang zal niet iedereen waarderen. Het ingangselement element is wel praktisch en biedt een stevige greep, een schoenenkast en diverse schappen alsmede ruimte voor een optionele 32-inch TV.

Compleet

Hoewel de Esprit tot het middensegment behoort, heeft Dethleffs hem uitgerust met een aantal items die voor de middenklasse vrij ongebruikelijk zijn. Zo heeft de grote garage twee deuren en een fors draagvermogen van 250 kg en heeft de keuken een XXL-koelkast, snijplank en apothekerskast.

Dubbele vloer

De grote dubbele vloer biedt niet alleen extra bergruimte maar zorgt ook voor een betere isolatie, ideaal voor winterkampeerders omdat ook de technische apparatuur en tanks daardoor vorstvrij zijn ingebouwd. De hoogte van de dubbele vloer is in de vernieuwde Dethleffs Esprit toegenomen tot bijna 30 centimeter.

Indelingen

Opvallend is dat alle vier indelingen 7,81 meter lang zijn. Hierbij kunnen kopers kiezen uit twee indelingen met een queensbed en twee indelingen met enkele bedden. En twee versies (DBL en EBL) zijn voorzien van langsbanken, een indeling die momenteel bijzonder in trek is en een mooi ruimtelijk effect geeft. Hierbij is het ook niet per se noodzakelijk om de voorstoelen om te keren. Ook zonder de voorstoelen is er sprake van een gezellige en ruime zithoek. De langsbanken kunnen eventueel worden omgebouwd tot stoelen met veiligheidsgordels.

GT-versie

Optioneel is er ook een Gran Turismo-versie beschikbaar. Deze onderscheidt zich van het standaardmodel met speciale designelementen en een uitgebreide uitrusting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel