Dethleffs vernieuwt de Nomad

Dethleffs vernieuwt de Nomad

De Dethleffs Nomad is altijd een bijzondere caravan geweest om te zien. Daarom heeft Dethleffs het karakteristieke exterieur zo goed als ongewijzigd gelaten.

De wijzigingen aan de buitenzijde betreffen een nieuwe drager voor de achterlichten en verchroomde sierlijsten en handgrepen. Aan de binnenzijde is de Dethleffs Nomad wél ingrijpend gewijzigd.

Perfecte balans

Binnen is volgens Dethleffs niets hetzelfde is gebleven en heeft het Duitse merk in de nieuwe Nomad de perfecte balans gevonden tussen klassieke schoonheid, praktisch gebruiksgemak en modern design. “Terwijl onze Camper-serie vooral gezinnen met kinderen aanspreekt, is onze nieuwe Nomad ontworpen voor actieve koppels die midden in het leven staan”, legt Benjamin Schaden, Dethleff’s Business Unit Manager Caravans, uit. “Vijftigers zijn de nieuwe actieve koppels die in de eerste plaats frisse, felle kleuren, harmonieuze tinten, moderne vormen en een aantrekkelijk, tijdloos design om zich heen willen hebben in hun nieuwe vrije tijd als de kinderen op eigen benen staan. Dit alles wordt aangeboden door onze nieuwe Nomad, die ondanks zijn moderne interieurvormgeving met zijn individuele touch ervoor zorgt dat het interieur ook over tien jaar nog steeds in de smaak zal vallen”, aldus Schaden.

Design

Dethleffs Nomad caravan model 2020De ontwerpers van Dethleffs hebben bij de nieuwe Nomad speciale aandacht besteed aan het interieur en de keuken. Het interieur van de Nomad is samengesteld in een harmonieuze combinatie van het lichte notenbruin van de meubelfronten, de grijs-beige hoogglans fronten van de bovenkasten en een vloer met een chique steenlook. De moderne en toch gezellige sfeer wordt ondersteund door een sfeervolle indirecte verlichting. Passend bij de meubels kun je kiezen uit drie hoogwaardige woonwerelden in verschillende grijstinten. Elke stof is zo gekozen dat deze met alle kleuren kan worden gecombineerd, zodat de eigenaar desgewenst opvallende accenten kan zetten met gekleurde kussens. De dwarsstructuur van het Noce Nagano houtdecor geeft het interieur een grote indruk van ruimte.

Indelingen

De nieuwe Dethleffs Nomad is verkrijgbaar in twaalf indelingen. Hiervan zijn er twee volledig nieuw in het Dethleffs-programma. Je kunt bij de vernieuwde Nomad kiezen uit verschillende indelingen met tweepersoonsbedden of eenpersoonsbedden. Uiteraard vinden we in de nieuwe Nomad uitgekiende woonruimteoplossingen, vooral voor alleenreizende koppels. Als er onverhoopt toch meer mensen in de caravan moeten slapen kunnen er snel extra slaapplaatsen worden gecreëerd. Er zijn overigens ook drie indelingen met kinderbed beschikbaar. De lengtes van de plattegronden variëren van compact 550 cm tot 805 cm. Afhankelijk van het model varieert de breedte van de caravan tussen 230 en 250 cm.

Nomad 490 BLF

De 230 cm brede en 590 cm lange Nomad 490 BLF heeft de badkamer naast het Franse bed. Opvallend in deze indeling is de kopkeuken van Dethleffs caravan. De opstelling in de boeg zorgt voor veel ruimte en bewegingsvrijheid en geeft het karakter van een open keuken en woonkamer. Dankzij het raam, dat in het voordak van de keuken is verzonken, wordt het royale werkblad overspoeld met licht en licht. Ook een raam in de badkamer is standaard. Dankzij het dressoir naast de ingang en de centrale zithoek heeft de Nomad 490 BLF een unieke ruimtelijke indruk.

Nomad 490 EST

De 729 cm lange Nomad 490 EST heeft enkele bedden. Hier is de grote badkamer aan de achterzijde een opvallend aspect. Deze heeft veel opbergruimte en beslaat de gehele breedte van 230 cm. De eenpersoonsbedden zijn meer dan 2 m lang, zodat ook grote volwassenen zich hier comfortabel kunnen uitstrekken.

Keuken

In de nieuwe keuken van de Nomad wordt een nieuw, hoogwaardig fornuis met een aangepaste spoelbak en multifunctionele afdekking gebruikt. De achterwand van de keuken is niet alleen voorzien van een raam en een hoogwaardig rolgordijn, maar ook verlicht. Grote laden, een apothekerskast en grote koelkast ronden de praktische onderdelen van het gastronomische gedeelte af.

Riante standaarduitrusting

De nieuwe Nomad wordt standaard geleverd met onder meer een stabilisatorkoppeling, een zelfregelende rem, een warmwatervoorziening, GFK-dak, indirecte binnenverlichting, grote koelkast, entreedeur met raam en klimaatregulerende, ergonomische 7-zonematrassen.

Model 2020

De vernieuwde Nomad is nu nog niet leverbaar, het betreft hier immers modeljaar 2020 terwijl de 2019-modellen nog bij de Dethleffs-dealers staan. De Dethleffs Nomad model 2020 zal voor het eerst te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf, welke eind augustus de deuren opent.

Like dit artikel
Tweet dit artikel