Dethleffs vernieuwt de Nomad

dethleffs-nomad-2017

De Dethleffs Nomad model 2017

ISNY – De Nomad is door Dethleffs min of meer ontwikkeld als tegenhanger van een camper. Een caravan die bij uitstek geschikt is om mee rond te trekken. Dethleffs heeft de Nomad in modeljaar 2017 vernieuwd.

Het interieur is herzien en bijna alle indelingen zijn onder de loep genomen om de beschikbare ruimte nóg efficiënter te verdelen. Het resultaat is een stijlvolle, klassieke caravan die niet alleen oudere maar ook jongere kampeerders aan zal spreken.

Er is door Dethleffs met name energie en tijd gestoken in de vervolmaking van de indelingen. De Nomad is verkrijgbaar met comfortabele Franse bedden, tweepersoons bedden alsmede enkele bedden. Er staan de kopers maar liefst 14 verschillende indelingen tot hun beschikking, waarvan 5 indelingen nieuw zijn voor modeljaar 2017.

Dethleffs heeft de Nomad voorzien van een nieuwe keuken, waardoor het bereiden en nuttigen van de maaltijden makkelijker en gezelliger wordt. De kookplaat is voorzien van een automatische ontsteking, de koelkast heeft (afhankelijk van de gekozen indeling) een inhoud van 142 liter. De apothekerskast, grote laden en de standaard aanwezige Truma Therme warmwatervoorziening bieden alle mogelijkheden voor het bereiden van een smakelijke maaltijd.

De zitgroepen, die geheel zijn herzien en voorzien zijn van nieuwe stofferingen in beige en blauwtinten, zijn uitstekend geschikt om die maaltijd te nuttigen en om er gezellige avonden in door te brengen. De eettafel heeft nog maar één (centrale) poot waardoor er aanzienlijk meer beenruimte is. De dwarslopende nerf van het Almeria Essen houtdecor draagt bij aan de ruimtelijke indruk van het interieur van de nieuwe Dethleffs Nomad en geeft het interieur bovendien een hoogwaardig en modern karakter. Het standaard mini-Heki dakluik zorgt voor meer dan voldoende daglicht maar kan optioneel worden vervangen door een midi-Heki. Het dak is uitgevoerd in hagelbestendig polyester, terwijl de ingang standaard is voorzien van een hordeur. In de avond zorgt het nieuw, indirecte verlichtingsconcept voor een sfeervolle ambiance. Ook de natte cel in de nieuwe Nomad is opgewaardeerd, de ruimte is voorzien van o.a. een geïntegreerde wastafel en een Truma Therme voor de warmwatervoorziening. De ergonomische EvoporeHRC matrassen op de vaste bedden dragen bij aan een beduidend hoger slaapcomfort.

Uitgebreid veiligheidspakket in de nieuwe Nomad

Als vriend van de familie staat het thema veiligheid bij Dethleffs bovenaan het lijstje. De nieuwe Dethleffs Nomad staat op het vermaarde AL-KO chassis, dat vanzelfsprekend is voorzien van nastellende remmen, de Octagon schokbrekers en kwaliteitsbanden. Wie nog meer van dat alles wil, kan bij Dethleffs kiezen voor het optionele veiligheidspakket. Voor € 799 wordt de Nomad dan voorzien van AL-KO Trailer Control ATC en een Truma DuoControl gasregelaar met Crashsensor voor 2 gasflessen, die zorgt voor een tijdige afsluiting van de gastoevoer afsluit. Ook wordt automatisch de tweede gasfles aangesloten zodra de eerste gasfles leeg is, zodat je altijd verzekerd bent van een werkende verwarming en koelkast. De EisEx is een extra verwarmingsunit voor de gasregelaar, die er voor zorgt dat de gasregelaar ook bij de allerlaagste temperaturen goed blijft functioneren. Ook deze is bij het veiligheidspakket inbegrepen. Ook de optionele rookmelder is reeds geïnstalleerd. De nieuwe Nomad is leverbaar vanaf € 19.899,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel