Dethleffs jubileummodel

kampeerzaken.nlDethleffs viert in 2006 haar verjaardag en trakteert daarom de caravanners op een nagelnieuw designmodel .
Volgend jaar is het 75 jaar geleden, dat Arist Dethleffs zijn woonauto heeft gebouwd en daarmee het caravannen in Duitsland heeft uitgedacht – echter op de Kampeer en Caravan Beurs in Utrecht heeft Dethleffs reeds een caravan onder de naam 75-jaar-caravan gepresenteerd. Met nostalgie heeft het model niets te maken – in tegendeel: het merendeel van de bezoekers dacht dat het een designstudie betrof, die niet werd geproduceerd. In feite wordt de caravan met het bijzondere interieur gewoon in productie genomen.
 
Bijzonder concept
Het jubileumvoertuig geeft aan de buitenzijde al een gevoel van een bijzonder concept. Van de exclusieve toercaravan in metallic blauw, welke voornamelijk voor twee personen is ontworpen, kunt u iets bijzonders verwachten. Bijvoorbeeld het hooggeplaatste tweepersoonsbed aan de achterzijde, waardoor onder het bed extra bergruimte wordt gecreëerd.
kampeerzaken.nlDe garagewand is voorzien van een diagonaal verschuifbaar regaalsysteem voor de bagage. Gelijktijdig opent of sluit het regaal de doorgang tussen de garage en het woongedeelte af. Het tweepersoonsbed boven de bergruimte aan de achterzijde is te verbreden tot een imposant bed van 218 x 140 centimeter.
In het midden van het voertuig biedt de royale zitgroep een aangenaam zitcomfort, waarbij de zithoek tot een slaapplaats kan worden omgebouwd. Eveneens ongebruikelijk is het design van de caravan: de keuken zowel links als rechts van de ingangsdeur, biedt u aanzienlijk meer werkoppervlak, de hooggeplaatste koelkast biedt extra kastruimte. Ook de Ceran kookplaat toont de technische pretentie van deze bijzondere caravan.
Nog meer creativiteit? Door de uittrekbare wastafel in de badkamer is het mogelijk de deur op twee manieren te sluiten: voor het afsluiten van het toilet of voor het afsluiten van de totale sanitairruimte.
kampeerzaken.nlOnconfessioneel voor een caravan is ook het meubilair. Heldere witte oppervlakten, gecombineerd met warm vlammend hout en trendy gordijnen.
De 75-jaar-caravan kost € 18.390,00 – een buitengewone mooie caravan voor een buitengewone gunstige prijs.
Ook de kampeerautorijders mogen zich op een jubileummodel verheugen: in het voorjaar zal een T-model op Ford Transit verschijnen – eveneens een uniek jubileummodel.
Meer info op www.dethleffs.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel